Meglepte a válogatott focistát, hogy nem maradhatott a Fradiban

VÉCSEI Bálint
Vécsei Bálint a Ferencváros edzésén a törökországi Senol Günes stadionban
Vágólapra másolva!
A 12-szeres magyar válogatott focistával, Vécsei Bálinttal nem hosszabbított szerződést a Ferencváros, így három és fél év után távozott a csapattól.

A jelenleg sem teljesen egészséges focista a Nemzeti Sportnak azt mondta, akkor is játszott a bajnoki hajrában, amikor nem kellett volna, de a csapat érdekében megtette, most pedig ezért is kell a rehabilitációval foglalkoznia.

Vécsei Bálint ferencvárosi időszaka véget ért Forrás: MTI/Illyés Tibor

Vécsei arról, hogy a klub nem hosszabbított vele, így nyilatkozott: „úgy fogalmaznék, meglepett, hogy a klub így döntött.

– részletekbe nem mennék bele, de aki azt hiszi, a pénzben nem egyeztünk meg, téved. Ezután kisebb szünet következett, arról volt szó, hogy visszatérünk a szerződéshosszabbításra, ha már zsebünkben a bajnoki cím, de ez a tárgyalás elmaradt. Júniusban beszéltünk legközelebb, akkor pedig közölték, a klub nem számol velem. Azért nem értettem, mert az előző idényben – ha nem hátráltatott sérülés vagy eltiltás – rendre lehetőséget kaptam az NB I-ben és a nemzetközi kupában, sőt a válogatottban is. Nyugodtan mondhatom, az előző idényem a legjobb volt a Fradiban! Nem esett jól, amikor meghallottam a döntést, kellett idő, amíg leülepedett bennem, nekem is át kellett állítani az agyamat, hogy ennek a szép időszaknak vége."

Vécseinek egyelőre nincs csapata, azt mondta, több magyar és külföldi egyesület érdeklődött, de szeretne újra légiós lenni, és egyeztet majd Marco Rossi szövetségi kapitánnyal is, mert az esetleges Európa-bajnoki szereplést nem hagyná ki a válogatottal.