Eladó egy 150 éves ház Manhattan szívében

tourism TOPSHOTS Horizontal
People enjoy the sun on the grass of Central Park, Manhattan, New York city, on October 16, 2022. (Photo by Daniel SLIM / AFP)
Vágólapra másolva!
Bár alapos felújítást igényel, de igazi különlegesség a most piacra került városi ház New York-ban. A Manhattan szívében található ingatlan ugyanis 150 éves, és megőrizte eredeti jellegzetességeit.
Vágólapra másolva!

A Central Parktól mindössze pár lépésre található az a kiemelkedő „városi ház" (townhouse), melyet 150 éve építettek, és máig őrzi az eredeti jellegzetességeit. A 213 négyzetméter alapterületen elterülő épület összesen 901 négyzetméter lakóterülettel rendelkezik, és nyolc hálószobát, valamint kilenc fürdőszobát alakítottak ki benne.

Az 1871-ben épült Upper East Side-i házat most 16,8 millió dollárért (kb. 5,9 milliárd forint) kínálják, ami jelentős árengedmény az eredeti, 20 millió dolláros árhoz képest – írja a Dirt.com.

Noha az ingatlan egyértelműen felújításra szorul, számos elemet megőrzött a történelmi jellegzetességeiből. Ilyenek a rézből készült ablakok, vagy a teakfából készült belső részletek, melyek egy korábbi felújításból maradtak meg.

Emellett a szalon is klasszikus hangulatot áraszt a 4 méteres belmagasságával, miközben az épület hat darab fatüzelésű kandallóját korabeli cserépburkolat díszíti.

A ház egyébként különálló lakások kialakítására is kiválóan alkalmas. Jelenleg ugyanis az ingatlan négy lakóegységre, illetve egy professzionális irodahelyiségre oszlik.