A világ egyik legjobb teniszezője már túl nagy falat volt Fucsovics Mártonnak Wimbledonban

tennis Horizontal, Fucsovics Márton
Russia's Daniil Medvedev (L) shakes hands with Hungary's Marton Fucsovics after winning their men's singles tennis match on the sixth day of the 2023 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 8, 2023. (Photo by SEBASTIEN BOZON / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton búcsúzott a wimbledoni teniszbajnokság harmadik fordulójában, mivel négy szettben kikapott a volt világelső Danyiil Medvegyevtől.

A világranglista 67. helyezettje a Grand Slam-tornákon szokásos pihenőnapok helyett sorozatban a negyedik nap lépett pályára, mivel a hét első felében az esőzések miatt összetorlódott a program.
A csapadékkal szombaton is akadt gond, de a 31 éves magyar és a US Open 2021-es bajnokának a találkozóját az 1-es pályára tették, amely csukható tetőszerkezettel rendelkezik, így fedett pályán kezdődött a mérkőzés.

Korábban négyszer csaptak össze, az első hármat a moszkvai teniszező nyerte, legutóbb azonban a nyíregyházi sportoló bizonyult jobbnak a 2020-as Roland Garroson.

Az ötödik csata igazolta, hogy a rendkívül stabil Medvegyev a borítások közül talán füvön a legsebezhetőbb, és a magyar Davis Kupa-válogatott vezére nagyszerű tenyeresekkel 3:1-re elhúzott. Elképesztően látványos labdamenetek következtek

Fucsovics jóvoltából, aki egy lecsapható labdát pimaszul a háló mögé ejtett, pár perccel később pedig "beckeresen" vetődve ütött védhetetlen röptét, és 38 perc elteltével szettelőnyben volt.

Fucsovics jól kezdte a meccset Forrás: AFP/Sebastien Bozon

A 27 éves rivális összeszedte magát a folytatásra, egyre kevesebbet rontott, 1:2-nél egy 34 ütéses labdamenetet is ő nyert, majd elvette a magyar adogatását. Fucsovicsnak egy lehetősége volt visszabrékelni, de nem tudott élni vele,

így az orosz 1 óra 17 perc elteltével kiegyenlített.

A magyar játékos első szervái és befejező ütései a harmadik felvonásban sem igazán működtek, rögtön brékhátrányba került. Ez meghatározta a szett kiemenetelét, mivel Fucsovics el sem jutott bréklabdáig, így 2 óra 11 percnél már Medvegyev volt játszmaelőnyben.

Fucsovics bokáját ápolni kellett Forrás: AFP/Sebastien Bozon

A negyedik szettben 1:1-nél a magyar játékos ismét elbukta az adogatását, majd ápolást kért a bal bokájára, melyre rögzítőkötést kapott.

A néhány perces szünetet követően folytatódott a meccs, ám Fucsovics már nem tűnt teljes értékű harcosnak, és noha továbbra is voltak remek megoldásai, már csak egy esélye adódott a felzárkózásra, de az orosz sokadik kiváló szervájával hárította azt.

A találkozó 3 óra 4 percig tartott.

Fucsovics Márton nem bírt Medvegyevvel Forrás: AFP/Sebastien Bozon

Fucsovics hatodszor volt főtáblás a füves pályás Grand Slam-tornán, eddigi legjobbja a 2021-es negyeddöntő volt.

Eredmény:
férfi egyes, 3. forduló (a 16 közé jutásért):
Danyiil Medvegyev (orosz, 3.)-Fucsovics Márton 4:6, 6:3, 6:4, 6:4