Guy Verhofstadt megint a kötelező migránskvótát követeli

Horizontal
European Parliament's presidential candidate Guy Verhofstadt takes part in a debate ahead of the upcoming elections to become the new head of the European Parliament, in Brussels, January 11, 2017. Elections to elect a new European Parliament president are set to take place in Strarbourg on January 17, 2017 to replace outgoing president Martin Schullz. / AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND
Vágólapra másolva!
Guy Verhofstadt belga liberális EP-képviselő a Twitter-oldalán fejtette ki, hogy miért van szükség - szerinte - a „legális migrációra" - írta a Mandiner. A magyargyűlölő baloldali politikus a kötelező kvótát követeli. 
Vágólapra másolva!

Az európai szintű legális migráció az egyetlen módja annak, hogy felvegyük a harcot az embercsempészekkel, hogy véget vessünk a földközi-tengeri temetőnek, és egyúttal garantáljuk, hogy a gazdaságunkban elegendő ember dolgozzon!

- írta a magyarellenes Guy Verhofstadt a Twitter oldalán.

Verhofstadt ezzel egyértelműen az illegális migránsokat kötelezően szétosztó kvóta mellé állt. Ennek lényege, hogy júniusban döbbenetes döntés született Brüsszelben,ugyanis évek óta igyekeztek ráerőltetni Európára a kötelező migránskvótát, majd pedig meg is szavazták. A brüsszeli bürokratákat és a nagy országokat nem érdekelte, hogy mit akarnak a magyar emberek – akik egyébként népszavazáson nyilvánították ki, hogy nem akarják, hogy migránsokat telepítsenek hazánkba –, keresztülvitték az akaratukat.

Tehát nemcsak hazánkban, hanem más tagállamokban is kötelező lesz befogadni a migránsokat.

A magyar kormány már a 2015-2016-os migránsválság óta küzd azért, hogy ne erőltessék rá Magyarországra azt a hibás döntést, amivel bevándorlóországgá tennék Magyarországot.

Orbán Viktor: A Soros-birodalom visszavágott

Orbán Viktor egy korábbi rádióinterjújában többek között arról beszélt, hogy

Olyan szabályokat alkotnak, amelyek fenntartják Brüsszelnek azt a jogot, hogy ő mondja meg, mennyi migránst oszt szét - fűzte hozzá.

Kitért arra: "itthon a baloldal azt is letagadta, hogy van ilyen szándék egyébként Brüsszelben".

- fogalmazott. Hozzátette: a "Soros-birodalom visszavágott, és egy puccsszerű, nagyon gyors döntéssel lenyomták az európaiak többségének a torkán ezt a kötelező migránskvótát".

A magyar kormány nem fogadja el a kötelező kvótát (Képünk illusztráció) Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

- jelentette ki Orbán Viktor.

A kormányfő azt is mondta: csak azt kérjük a brüsszeliektől, hogy ne akarják megmondani Magyarországnak, hogy mi itt, magyarok kikkel élünk együtt, ne akarják megmondani, hogy milyen legyen a migrációs politikánk, mert ez Magyarország belügye.

Több tízezer illegális bevándorlóról lehet szó

Brüsszel döntését a migránskvótáról elfogadhatatlannak és kifejezetten veszélyesnek nevezte Gulyás Gergely, mondván, ismét egy olyan brüsszeli hatalommal való visszaélésről van szó, amely ellen minden eszközzel és minden formában fel kell lépni. A Miniszterelnökség vezetője közölte: lehet,