Háromszáz oka volt, hogy furcsán járt a fiatalember

kína csempészés csempészet
Körülbelül 15 kg túlsúlyt jelent háromszáz processzor hordása
Vágólapra másolva!
Rendre a kapzsiságuk buktatja le az áfakerülésben utazó kínaiakat.
Vágólapra másolva!

Minden évben bejárja a világsajtót egy-két felsült kínai csempészési kísérlet, ezek során az elkövetők nagy mennyiségű elektronikai eszközt a testükre aggatva próbálnak Hongkongból vagy Makaóból visszatérni Kínába, hogy csinos profittal értékesítsék a különleges közigazgatási területeken forgalmi adó nélkül vásárolt termékeket.

Körülbelül 15 kg túlsúlyt jelent háromszáz processzor hordása Forrás: Makaói vámhivatal

Nem világos, hogy az efféle testre aggatós csempészési kísérletek mekkora hányada sikeres, azonban a meghiúsulásukat mindig ugyanaz okozza: a kapzsi csempészek túl sok holmit ragasztanak magukra, az emiatt természetellenessé vált mozgásukat pedig kiszúrják a vámosok. Tavaly decemberben történt egy emlékezetes innovációs kísérlet, a női csempész terhesnek próbálta álcázni magát, a műhasából kétszázkettő processzor és kilenc iPhone került elő.

A legújabb eset során egy fiatal férfi asztali számítógépekbe való processzorokat próbált Kínába csempészni, a vámosok nem kevesebb, mint 306 darab központi egységet hámoztak le róla. A termékek típusáról nem adott tájékoztatást a hatóság, azonban a jellegzetes kinézetű a hőterítő sapkákból ítélve AMD Ryzen 7000 modellekről lehet szó. Ráadásul egy héten belül ez már a második efféle fogás volt, pár nappal korábban a csempész kollégája 420 darab M.2 SSD-vel bukott le.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!