Elviselhetetlen a hőség Olaszországban, vörös riasztást adtak ki

Róma, 2020. augusztus 3. A római Piazza del Popolo szökőkútjának vizével hűsítik magukat járókelők 2020. augusztus 3-án, amikor hőhullám uralja Olaszország déli és középső régióit. MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi
Vágólapra másolva!
Negyven Celsius-fokos vagy annál is magasabb hőmérséklet várható keddtől Olaszország több városában, ahol az úgynevezett vörös, vagyis a legmagasabb fokozatú riasztást léptették életbe - közölte a polgári védelem.
Vágólapra másolva!

Az előrejelzések szerint a hőmérséklet majdnem az egész országban eléri a 40 Celsius-fokot.
Szicíliában, Szardínia szigetén és

az olasz csizma legdélibb részeiben a 45 fokot is meghaladhatja a forróság.

Az afrikai sivatag irányából érkező hőség miatt a mostani lesz az idei év eddigi legmelegebb hete Olaszországban a meteorológiai jelentések szerint.

A legmagasabb fokú riasztást a nagyobb városokban rendelték el: a rendelkezés Rómát és a térségbeli Rietit, Frosinonét, Latinát érinti, továbbá az északabbra található Perugiát, Firenzét, Torinót és az alpesi Bolzanót.

Az egészségügyi hatóságok arra kértek mindenkit, kerüljék a legmelegebb napszakokat, az időseket, gyerekeket tartsák otthon.

A városok utcái tele vannak turistákkal, akik sapkával, ernyőkkel, legyezőkkel próbálnak védekezni, és hosszú sorokban állnak az utcai kutaknál.

További csaknem húsz városban közepes vagy alacsony riasztási fokozat lépett életbe.
A meteorológiai előrejelzések szerint

az idei nyár harmadik hőhullámát heves viharok, jégesők kísérhetik.

Az éjszakai órák sem hoznak enyhülést: a hőmérséklet éjjel sem süllyed 27 fok alá.

Címlapi képünk illusztráció!