Joe Biden már nem hall semmit?

Joe Biden, elnök, Egyesült Államok, fura, vicces
US President-elect Joe Biden speaks at the Queen Theater on January 6, 2021, in Wilmington, Delaware. - Biden on Wednesday denounced the storming of the US Capitol as an "insurrection" and demanded President Donald Trump go on television to call an end to the violent "siege." (Photo by JIM WATSON / AFP)
Vágólapra másolva!
Joe Biden amerikai elnök újabb meglepetést okozott, amikor a finn elnökkel, Sauli Niinistövel tartott közös sajtótájékoztatót, ugyanis többször is megkérte az újságírókat, hogy ismételjék meg kérdésüket. Biden legalább három újságírói kérdést nem hallott meg elsőre - írta a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Joe Biden amerikai elnök csütörtökön újabb meglepetést okozott, amikor a finn elnökkel, Sauli Niinistövel tartott közös sajtótájékoztatót, ugyanis többször is megkérte az újságírókat, hogy ismételjék meg kérdésüket.

Biden legalább három újságírói kérdést nem hallott meg elsőre.

A riporterek egyébként az Egyesült Államok NATO-tagságának stabilitásáról és Finnországról kérdezték, írja a Fox News.

Ugyanezen a sajtótájékoztatón, amikor a finn elnöknek tettek fel egy kérdés, mielőtt válaszolhatott volna, Biden közbeszólt és ő válaszolt. Niinistö erre csak úgy reagált a riporternek: „Úgy látszik az elnök megválaszolta a kérdését".

Az amerikai hírcsatorna megkeresésére egyébként a Fehér Ház azt közölte, hogy Biden azért nem hallotta a kérdéseket, mert egy „nagy, visszhangzó teremben" tartották a sajtótájékoztatót. Ugyanakkor megkérdőjelezhető, hogy valóban ez okozhatta-e, hogy a nyolcvan esztendős Biden nem értette a kérdéseket.

Biden egészségügyi állapota és alkalmassága elnöki feladatainak ellátására egyre többször téma az Egyesült Államokban és a világban.

Egyre több kérdést vet fel Biden egészségi állapota Forrás: AFP/Jim Watson

A nyár elején az egész világon nagyot futott az a felvétel, amely a légierő akadémiájának diplomaosztó ünnepségén készült, ahol Biden elnök elesett a színpadon, úgy kellett felsegíteni. A Fehér Ház illetékesei igyekeztek mindenkit megnyugtatni, hogy az elnök jól van, és a kis intermezzót egy, a színpadon felejtett homokzsákra, illetve arra fogták, hogy a 80 esztendős Biden másfél óráig állt egyhelyben és mind a 921 kadéttal kezet rázott.

Ráadásul nemrég az is kiderült, hogy Joe Biden légzést segítő gépet (CPAP-gépet) használ alvás közben a légzési nehézségei kezelésére.

Állapota olyan súlyos, hogy a légzése alvás közben máskülönben leállhatna. A hírt a Fehér Ház is megerősítette.

A CPAP-készülékek biztosítják, hogy az alvási apnoéban (alvászavarban) szenvedők elegendő oxigénhez jussanak éjszaka, hogy megelőzzék a súlyos betegségeket vagy a halált.