Nagy baj van a Windows 10 legújabb frissítésével

laptop notebook számítógép gépelés internetezés böngészés home office typing browsing
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
A Microsoft támogatási oldalán és a közösségi médiában megjelent beszámolók alapján a KB5028166 javítás behúzhatja a kéziféket a számítógépeken, a megszokottnál masszívan több időt vehet igénybe az alkalmazások megnyitása, akadozhat a működésük, értékelhetetlenné válhat a játékok sebessége.
Vágólapra másolva!

Egyre csak gyűlnek a panaszok a Windows 10 2022 Update (22H2) operációs rendszerhez múlt hét kedden befutott összegző frissítés kapcsán, az otthoni felhasználók egy részénél súlyos teljesítménybeli gondokat okozott a javítás.

Jobban teszik, ha kényelmesen elhelyezkednek az érintett felhasználók, eltart majd egy darabig a Chrome betöltése Forrás: Peter Olexa / Pexels

„A legutolsó frissítés komoly székrekedést okozott a Windows 10-es számítógépemen, a Chrome és az egyéb appok elindítása egy-két percet is igénybe vehet, lassú a weblapok megnyitása, a lap nem válaszol hibaüzenet jelenik meg. Nem távolítottam el a frissítést, hátha a Microsoft kiad egy másikat, ami megoldja a helyzetet, látszólag elég sokakat érint a gond" – írta egy redditező. Eközben a társa arról számolt be, hogy a frissítés manuális eltávolítása helyreállította a számítógépének megszokott működési sebességét.

Egyelőre nem tudni, hogy a felhasználók mekkora hányadát érinti a probléma, és lehet-e valahogy tünetileg kezelni anélkül, hogy el kellene távolítani a több tucat sebezhetőséget is javított összegző frissítést. Hírünk írásáig a Microsoft nem kommentálta a panaszokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!