M4 Sport: 1,8 millióan kapcsolódtak be a hétvégi Hungaroring közvetítésekbe

Forma-1, Magyar Nagydíj 2023, szombat, Lewis Hamilton
Mercedes' British driver Lewis Hamilton drives during the third practice session at the Hungaroring race track in Mogyorod near Budapest on July 22, 2023, ahead of the Formula One Hungarian Grand Prix. (Photo by Ferenc ISZA / AFP)
Vágólapra másolva!
A helyszíni nézőcsúcs mellett az M4 Sport csatornán is rekordokat hozott a Forma–1-es Magyar Nagydíj hétvége. Péntektől vasárnapig 1,8 millióan kapcsolódtak be a Forma–1-es, a Forma–2-es és Forma–3-as közvetítésekbe a közmédia sportcsatornáin. A hétvége legnézettebb pillanatát – a vasárnapi futam rajtja utáni köröket – 670 ezren követték.
Vágólapra másolva!

Az év legnézettebb hétvégéje

Fontos hírrel indult a hétvége: Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója szombaton az M4 Sport közvetítése során bejelentette: a Magyar Nagydíj további öt évig, vagyis 2032-ig marad a versenynaptárban, meghosszabbítva ezzel a korábbi, 2027-ig szóló megállapodást. A bejelentést és a Hungaroringről jelentkező élő közvetítéseket péntektől vasárnapig összesen 1,8 millión követték. Ezen a hétvégén nézték a legtöbben az M4 Sportot, most volt idén a legmagasabb a csatorna közönségaránya (5,2 százalék).

Az év legnézettebb futama

A Magyar Nagydíj volt az eddigi Forma–1-es szezon legnézettebb versenye hazánkban. A futamot vasárnap 596 ezren követték az M4 Sport csatornán és 72 ezren az m4sport.hu oldalon. A futam legnézettebb perce 15:05-kor – közvetlenül a rajt után – volt, ekkor 670 ezren nézték az M4 Sport közvetítését. A szombati időmérő edzést is kiemelten kísérték figyelemmel, 260 ezren követték a csatornán.

Forrás: AFP/Ferenc Isza

Most hétvégén a Belga Nagydíjjal folytatódik a szezon. Pénteken 17 órától az időmérő edzést, szombaton 12 órától a sprintkvalifikációt, 16:30-tól a sprintfutamot, majd vasárnap 15 órától a futamot közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu.