Elképesztő fogyás: 40 kilót adott le a TV2 sztárja - kép

Világbajnok lett Korok Fatima: 81 métert merült szabadtüdővel
Vágólapra másolva!
Az egykori exatlonista, Korok Fatima elárulta, hogy nem volt mindig csinos és sportos, tinédzserkorában sok nehézsége volt, táplálkozási zavarokkal is küszködött. Elmondása szerint negyven kilótól szabadult meg, de nagy ára volt a fogyásának.
Vágólapra másolva!

Korok Fatima ma már szabadtűdös melymérűlő világbajnok, aki elképesztő világcsúcsot döntött, ugyanis 1 perc 52 másodperc alatt merült 102 méter mélyre, majd nagyjából 2 perc alatt tért vissza a felszínre. Ez azt jelenti, hogy egy levegővétellel összesen 3 perc 47 másodpercet tud eltölteni a víz alatt.

Az egykori exatlonista, akit a Bajnokok csapatából ismerhettek meg a nézők, elárulta, hogy tindézser korában neki sem volt egyszerű megbírkózni súlyával, amikor több mint 100 kilót nyomott. Az ebből adódó szorongás miatt lett testképzavara, így alakult ki nála a bulimia, majd az anorexia, de 24 évesen életmódváltásba kezdett és minden rendbe jött.

Több mint 100 kiló környékére híztam. Egyszer egy rossz mozdulat miatt eltört a bokám. Három hónapot feküdtem, volt időm gondolkodni. Óriási erővel tört rám a vágy, hogy be akarom utazni a világot, minél többet látni és átélni, megszabadulni a rossz szokásoktól és a fölösleges kilóimtól. Persze, nem volt egyenes az út a sikerig, rengetegszer estem vissza, de mindig újra felálltam és próbálkoztam" - kezdte Korok Fatima, aki negyven kilótól szabadult meg az életmódváltását követően.

Vonzott a mélység, illetve az, hogy felfedezzem, mire vagyok képes, milyen mélyre tudok eljutni" - zárta gondolatait a Blikknek Korok Fatima, aki elmagyarázta, miért épp a búvárkodást választotta hivatásaként.