Megint leépít a The Witcher és a Cyberpunk 2077 fejlesztője

cd projekt cyberpunk 2077 videojáték
Cyberpunk 2077
Vágólapra másolva!
Három hónapon belül harmadjára jelentett be elbocsátásokat a CD Projekt.
Vágólapra másolva!

Újabb rossz hírrel szolgált a The Witcher és a Cyberpunk 2077 játékokról közismert CD Projekt, a lengyel vállalat ügyvezető igazgatója ezúttal körülbelül száz főt érintő elbocsátást jelentett be a zászlóshajó CD Projekt RED stúdiónál.

Cyberpunk 2077 Forrás: CD Projekt RED

Adam Kiciński tájékoztatása szerint fájdalmas döntésről van szó, amelyet 2024 első negyedévéig folyamatosan hajt végre a vállalat, a dolgozók körülbelül 9 százaléka érintett. Magyarázata szerint a stúdió éppen jelentős változtatásokat hajt végre, hogy a jövőben őrült túlórázás nélkül tudjon minőségi játékokat fejleszteni, az ebből fakadó pályakorrekciók miatt pedig jövőre nem tud munkát adni a leépítésben érintettek számára, jelentős létszámfelesleg alakult ki.

Kiciński lassan jelentős tapasztalatra tesz szert a leépítések bejelentésében. Elsőként májusban a The Witcher univerzumhoz tartozó spinoff játékon dolgozó The Molasses Floodnál volt legalább a munkaerő felét érintő elbocsátás, miután rebootolták a stúdió projektjét, majd júniusban a már csak takaréklángon főzött vett Gwent kártyajáték csapatát érte el egy 30 fős karcsúsítás.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!