Tombol a hőség Dél-Koreában, többen meghaltak

Dél-Korea, Szöul, hőségriadó
A legmagasabb hőmérséklet szerdán várhatóan eléri a 35 Celsius-fokot a fővárosban, Szöulban.
Vágólapra másolva!
Dél-Koreában négy év óta először rendelték el a legmagasabb fokú hőségriasztást, miután az ország egyes részein 38 Celsius-fok feletti hőmérsékletet is mértek - közölte a belügy- és közbiztonsági minisztérium szerdán.
Vágólapra másolva!

A rekkenő hőség becslések szerint

23 ember halálát okozta országszerte, ami több mint háromszorosa a tavalyi év ezen időszakában mért hét halálos áldozatnak, közölte a helyi sajtó a tűzoltóságra hivatkozva.

A legmagasabb hőségriasztást Dél-Koreában akkor rendelik el, ha az ország 180 régiójának legalább 40 százalékában három vagy több napon keresztül 35 Celsius-fokos vagy annál magasabb hőmérséklet várható. A riasztást továbbá akkor is elrendelhetik, ha a hőmérséklet három vagy több napon keresztül 38 Celsius-fok felé emelkedik az ország területének tíz százalékán.

A legmagasabb hőmérséklet szerdán várhatóan eléri a 35 Celsius-fokot a fővárosban, Szöulban - közölte a dél-koreai meteorológiai hivatal.

A legmagasabb hőmérséklet szerdán várhatóan eléri a 35 Celsius-fokot a fővárosban, Szöulban. Forrás: MTI/Origo

A kormány közlése szerint a következő napokban is magas, 35 Celsius-fok feletti hőmérsékletre és páradús légköri viszonyokra lehet számítani az ország legtöbb részén.