Soha nem történt még ilyen minden idők egyik legjobb focistájával

fbl Horizontal WOMEN'S FOOTBALL FOOTBALL WORLD CUP
Brazil's forward #10 Marta gestures during the Australia and New Zealand 2023 Women's World Cup Group F football match between Jamaica and Brazil at Melbourne Rectangular Stadium, also known as AAMI Park, in Melbourne on August 2, 2023. (Photo by WILLIAM WEST / AFP)
Vágólapra másolva!
A brazil válogatott a Jamaicával játszott gól nélküli döntetlennel nem jutott be a nyolcaddöntőbe az Ausztráliában és Új-Zélandon zajló női labdarúgó-világbajnokság szerdai játéknapján, a franciák viszont gólzáporos mérkőzésen legyőzték Panamát és ezzel megnyerték az F csoportot.

A brazilok hiába játszottak végig óriási fölényben, nem tudták bevenni a jamaicaiak kapuját, akik egy győzelemmel és két döntetlennel, 1-0-s gólkülönbséggel kerültek a legjobb 16 közé. A brazilok világsztárjának, a 37 éves Martának ez volt az utolsó vb-meccse, miután már a torna előtt bejelentette, hogy több vb-n már nem szerepel.

A hatszor a világ legjobb női futballistájának megválasztott, vb- és kétszeres olimpiai ezüstérmes támadó 81 percet játszott Jamaica ellen. A brazil női válogatott 1995 óta nem búcsúzott ennyire korán vb-n, és ilyet korábban még nem kellett átélnie Martának.

A csoportgyőzelemre előzetesen is legesélyesebbnek tartott Franciaország 6-3-ra győzte le Panamát, a meccsen Kadidiatou Diani, a Paris Saint-Germain csatára mesterhármast szerzett.