A britek alig tudnak megélni pénzükből, mégis koncertjegyeket vásárolnak

Beyoncé, Stockholm, RENAISSANCE WORLD TOUR, koncert, turné, 2023
STOCKHOLM, SWEDEN - MAY 10: (Editorial Use Only) (Exclusive Coverage) Beyoncé performs onstage during the opening night of the “RENAISSANCE WORLD TOUR” at Friends Arena on May 10, 2023 in Stockholm, Sweden. (Photo by Kevin Mazur/Getty Images for Parkwood)
Vágólapra másolva!
Noha Nagy-Britannia lakosságát súlyos megélhetési válság sújtja, ez sem tartja vissza a koncertektől a rajongókat. A jegyárak emelkedtek, és sokan a saját bevallásuk szerint sem engedhetnék meg maguknak a jegyeket, azonban az iparági adatok szerint talán soha nem volt még ilyen nagy a kereslet a sztárok fellépései iránt.
Vágólapra másolva!

Legyen szó Harry Styles fellépéseiről a Wembleyben vagy épp Beyoncé és Taylor Swift nagyszabású koncertjeiről, a brit rajongók a megélhetési válság ellenére is tömegével vesznek jegyeket a koncertekre. Még akkor is, ha ezt a saját bevallásuk szerint sem mindig engedhetik meg maguknak.

Az iparági beszámolók alapján

Nagy-Britannia koncertlátogatói soha nem látott ütemben vásárolják a koncertjegyeket,

miközben a jegyárak emelkedtek, a megélhetési költségek pedig egyre jobban nyomasztják a szigetország lakosságát.

A Barclaycard hitelkártyacég nemrég végzett felmérése alapján a szórakoztató szektorra fordított fogyasztói kiadások a múlt hónapban igen jelentősen, 15,8 százalékkal emelkedtek a tavalyi év azonos időszakához képest. Közben a Taylor Swift koncertjeire és a Foo Fighters fellépéséire előzetesen eladott jegyek száma is azt bizonyítja, hogy a rajongók nem fogják vissza magukat.

A felmérés válaszadói közül minden tízedik mondta, hogy csökkentette az egyéb kiadásait annak érdekében, hogy megengedhesse magának a koncertjegyek megvásárlását.

Emellett 10 százalék nyilatkozta azt, hogy júliusban vásárolt olyan jegyet, amelyet a saját bevallása szerint „nem igazán engedhet meg magának".

Mindeközben a rajongók közti jegyváltásnak platformot biztosító Twickets alapítója hangsúlyozta, idén minden eddiginél nagyobb volument tapasztalnak a viszonteladások területén. Richard Davies is kiemelte, ez elsőre meglepőnek tűnik, tekintve az emelkedő megélhetési költségeket. A weboldalon idén 60 százalékkal nőtt a jegyek viszonteladása a tavalyi évhez képest – tette hozzá Davies.

Miközben az átlagos jegyárak 50 fontról 70 fontra emelkedtek, úgy tűnik, hogy a koronavírus-járvány utáni lelkesedés továbbra is kitart.

Sokan még mindig úgy érzik, hogy az itt az idő bepótolni a kimaradt élményeket, és félnek attól, hogy lemaradnak a kedvenceik fellépéséről.

Ezzel együtt a rajongók továbbra is hajlandóak utazni azért, hogy lássák a sztárokat. A UK Music szerint a zeneturisták száma tavaly elérte a 14,4 millió főt, akik közül 1,1 millió külföldi rajongó volt.

Forrás: The Guardian