Féltékenység miatt gyilkolt Angliában egy magyar férfi

Auckland, lövöldözés, női foci-vb, rendőrség
Police officers cordon off an area near the site of a shooting in central Auckland on July 20, 2023. New Zealand Prime Minister Chris Hipkins said a shooting that killed two people in central Auckland hours before the women's football World Cup opener July 20, 2023 was not linked to a national security threat and the tournament will go ahead as planned. (Photo by Saeed KHAN / AFP)
Vágólapra másolva!
Mentők száguldottak a brit kisváros, Barnsley egyik nyugodt, csendes kis társasházához, miután egy férfit brutálisan megszúrtak. Bár az áldozatot azonnal kórházba vitték, életét már nem lehetett megmenteni, nem sokkal később belehalt a szúrt sebbe - írja a Bors szerdán.
Vágólapra másolva!

A lap szerint nem csak a gyilkos, hanem az áldozat is magyar volt: úgy tudni, hogy a lakásban lakó 28 éves V. Dánielre támadt rá honfitársa, a 21 éves B. Dániel, az ok pedig egy szerelmi háromszög volt:

B. Dániel exbarátnője jelenlegi párjára rontott rá egy késsel.

A helyi rendőrség nyomozati anyaga alapján a férfi egyetlen szúrással végezte ki mit sem sejtő áldozatát. A gyilkosság másnapján B. Dánielt letartóztatták, a Bors szerint vallomásában csak annyit mondott:

nem ismeri be a gyilkosságot, annak ellenére, hogy szörnyű tettét szemtanúk is látták.

Az áldozat holttestét több százezer forintért tudják csak hazahozatni Magyarországra, ezért barátnője, S. Virgínia gyűjtést szervez.

– írta a nő, aki 3000 fontos célt tűzött ki, aminek minden fontját a temetésre szeretnék költeni.

A Bors azt írja: már több, mint 2000 font, azaz majdnem 900 ezer forint jött össze, de a családnak még mindig szüksége van legalább 400 ezer forintra. A tragédia részleteiről egyelőre nem tudni, hogyan és miért történt, az mindenesetre bizonyos, hogy B. Dániel jelenleg a rácsok mögött vár a tárgyalására.