Ez a különbség a ropi és a sós pálcika között

ropi, sós pálcika, nasi
A sós pálcikák hosszú ideje a magyar gasztronómia részét képezik
Vágólapra másolva!
Hazánk, sőt az egész régió egyik legkedveltebb nassolnivalója a köznyelvben csak ropiként emlegetett rágcsálnivaló, ugyanis a közhiedelemmel ellentétben nem csupán Magyarországon, hanem például Lengyelországban, Csehországban és Németországban is nagy népszerűségnek örvend. A hazai termékek csomagolásain általában a sós pálcika kifejezéssel találkozhatunk, mégis ropiként hivatkozunk rá. Joggal merül fel a kérdés, hogy mégis mi a különbség?
Vágólapra másolva!

A sós pálcikák általában búzalisztből készülnek, amelyeket vízzel, sütőporral és sóval kevernek össze. Ezekhez hozzáadhatnak más ízesítőket vagy fűszereket is, azonban a leggyakoribb formája, amikor mindössze sóval szórják meg. Könnyen szállítható, ezért utazás során vagy munka közbeni nassoláshoz is ideális, de akár sétálás közben is könnyedén fogyasztható.

Miben más a ropi?

A sós pálcikát gyakran emlegetjük ropiként, a legtöbb csomagoláson mégis az előbbi kifejezéssel találkozhatunk.

ezt a védett brand nevet sikerült cégünknek, az 1992-ben alapított Csipet Land Kft-nek, megszerezni kizárólagos használatra. Büszkék vagyunk rá, hogy Magyarországon egyedüli gyártóként használhatjuk a Ropi elnevezést, ami termékeink csomagolásán is visszaköszön a jövőben" – mutatott rá Konkoly László, a Csipet Sós Pálcika és Perec Gyártó ügyvezető igazgatója. „Sós pálcikáink hagyományos vágott technológiával készülnek, a magyar fogyasztók csak hagyományos Magyar Ropinak hívnak"– tette hozzá az ügyvezető.

A sós pálcikák hosszú ideje a magyar gasztronómia részét képezik Forrás: Csordas Istvan

Minek köszönhető a népszerűség?

A sós pálcikák hosszú ideje a magyar gasztronómia részét képezik, és széles körben elterjedtek. Az emberek gyermekkorukban ismerkednek meg velük, így a sós pálcika sokak számára nosztalgikus érzéseket vált ki.

– ismertette Konkoly László.

Összegezve azt lehet mondani, hogy

a ropi és a sós pálcika technológiai szempontból és az ízesítését, formáját tekintve is ugyanaz,

mindössze az elnevezés más.