Vágólapra másolva!
Egy atlétákat szállító golfkocsi összeütközött a stadion előtt, és a 200 m elődöntőjére készülő jamaicai Andrew Hudson megsérült.

Furcsa baleset történt a budapesti atlétikai világbajnokságon. Az atlétákat szállító golfkocsi összeütközött a stadion előtt, és a férfi 200 m elődöntőjére készülő jamaicai Andrew Hudson megsérült.
A felvételen jól látszik, hogy az atléta a szemét fájlalta a baleset után.

A szervezők hivatalos közleménye:

Koccanásos baleset történt a budapesti atlétikai világbajnokságon csütörtök este. Az egyik elektromos kiskocsin versenyzők utaztak, akik ezután mindannyian rajthoz álltak. Egy sportolót az egészségügyi stáb megvizsgált, majd ő is részt vett a 200 méter elődöntőjének utolsó futamában. A másik járműben utazó egyik segítő horzsolásos sérülést szenvedett. A szervezőbizottság sajnálatát fejezte ki.

Szigorú szabályok vonatkoznak a közlekedésre a Nemzeti Atlétikai Központ területén. A versenyzőket 26 elektromos autó szállítja, amelyek több ezer kilométert tettek már meg a világbajnokság kezdete óta. A koccanásban érintett jármű sofőrjét két nap pihenőre küldték, a közlekedési szabályokat pedig tovább szigorította a szervezőbizottság. Az eddigi 19 km/órás sebességhatárt 15-re csökkentették, az útvonalakon pedig fizikai elválasztást építenek ki a sávok közé. A kereszteződésekben péntek hajnaltól forgalomirányítók segítenek.

A balesetről az M4 Sport osztott meg egy felvételt. Ide kattintva megtekinthetik.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.