Vágólapra másolva!
Egészen elképesztő, ami a Spanyol Labdarúgó Szövetség háza táján zajlik. A szövetség botrányba keveredett elnökének édesanyja beköltözött egy templomba és éhségsztrájkba kezdett, hogy így tiltakozzon a fia elleni embervadászat ellen.

Mint ismert, Luis Rubiales, a Spanyol Labdarúgó Szövetség elnöke hatalmas botrány kavart azzal, hogy a női labdarúgó-világbajnokság döntője után megcsókolta a spanyol válogatott játékosát, Jennifer Hermosót.

A spanyolok első világbajnoki címüket szerezték azzal, hogy 1-0-ra legyőzték az angolokat az Ausztráliában és Új-Zélandon rendezett torna fináléjában. A 33 éves Hermoso később úgy fogalmazott: nem tetszett neki a helyzet, míg az RFEF-et 2018 óta vezető 46 éves Rubiales előbb spontán gesztusnak titulálta az esetet, majd bocsánatot kért.

A spanyol szövetség elnökét azért is támadták, mert percekkel a díjátadón történt esetet megelőzően a győzelmi mámorában megragadta az ágyékát a kiemelt vendégeknek helyet biztosító páholyban, miközben tőle néhány méterre ott állt Letícia spanyol királyné és a 16 esztendős Zsófia hercegnő.

Rubiales ezek után azzal kezdett el vagdalózni, hogy Hermoso beleegyezett a csókba, majd kijelentette, hogy nem fog lemondani a posztjáról. A Spanyol Labdarúgó Szövetség elnökét ezt követően a FIFA 90 napra felfüggesztette, a játékos pedig hivatalos közleményt adott ki, amelyben cáfolta Rubiales azon mondatát, miszerint a csókba beleegyezett.

Az ügy nagy visszhangot váltott ki, felszólalt a többi között Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök is, aki "elfogadhatatlan gesztusnak" minősítette Rubiales tettét.

A történetben minden nap jön valami új fejlemény. A legújabb most az, hogy Rubiales édesanyja, Ángeles Béjar bezárkózott egy templomba, és éhségsztrájkot hirdetett mindaddig, amíg megoldást nem találnak arra az "embertelen és véres vadászatra, amit a fia ellen folytatnak, amit nem érdemel meg."

Luis Rubiales túlzásba vitte az ünneplést Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton

A Motril negyedben található templomban Ángeles Béjar a plébánián maradt a nővérével, miután a plébános elhagyta a templomot, és azt akarja, hogy Jennifer Hermoso mondja el az igazat a történtekről, miszerint, hogy az ominózus csók közös megegyezéssel történt.

Az édesanyja hangsúlyozta, hogy "nincs szexuális zaklatás, ha mindkét fél beleegyezik, ahogy az a képeken is látszik", és azon lamentál, hogy vajon "miért olyan kegyetlenek az emberek a fiával", és vajon "mi van ennek a történetnek a hátterében, hiszen a fia senkinek sem képes ártani."