Nagyon közel került Joe Biden a börtönhöz - itt vannak ellene a bizonyítékok - videó

Hunter Biden, Robert Hunter Biden
(FILES) US President Joe Biden, with son Hunter Biden, arrives at Hancock Field Air National Guard Base in Syracuse, New York, on February 4, 2023. Hunter Biden has pleaded guilty to two counts of failure to pay federal income tax, prosecutors said on June 20, 2023. Biden, in a plea agreement with the US Attorney's Office in his home state of Delaware, also acknowledged possessing a firearm despite being a drug user. (Photo by ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP)
Vágólapra másolva!
Néhány napja exkluzív interjút adott az amerikai Fox News televíziós hálózatnak Viktor Sokin volt ukrán főügyész, akit az amerikai kormány nyomására távolítottak el hivatalából 2016-ban. Kiderült, a hajdani főügyész éppen Hunter Biden és ukrán érdekeltsége, a Burisma energetikai holding ügyében kezdett nyomozni, amikor Joe Biden megzsarolta az ukrán elnököt, hogy rúgja ki. Egy másik FBI-irat szerint az amerikai szövetségi hivatalnak egy besúgó azt állította, hogy „a Bidenék” (tehát Joe Biden és/vagy családja) kétszer 5 millió dollárnyi kenőpénzt fogadtak el Mikola Zlocsevszkitől, az ukrán Burisma energetikai vállalat vezérigazgatójától.
Vágólapra másolva!

Petro Porosenko akkori ukrán elnök 2016-ban menesztette Viktor Sokin főügyészt. Ez tény, ahogy az is, hogy az amerikaiak Joe Biden akkori alelnök vezetésével megzsarolták Porosenkót, hogy távolítsa el a főügyészt. Hogy mindez miért történt, arról viszont homlokegyenest eltérő indoklások láttak napvilágot, és úgy tűnik, a kérdés szervesen összefügg a Hunter Biden piszkos üzleti ügyeivel kapcsolatos képviselőházi vizsgálattal, ami miatt egyre inkább kezd szorulni a hurok a regnáló elnök körül is - írta a Magyar Nemzet.

Viktor Sokin főügyészként 2015-ben és 2016-ban korrupció vádjával nyomozást folytatott a Burisma ukrán energetikai holding és annak tulajdonosa, Mikola Zlocsevszki ellen. 2016 februárjára az ügy odáig jutott, hogy Sokin kérvényezte az akkor már Dubajban élő Zlocsevszki vagyonának lefoglalását. Egy hónappal ezután menesztették hivatalából.

Szorul a hurok a Biden-klán körül Forrás: AFP/Andrew Caballero-Reynolds

A Fox News beszámolója szerint Sokin az interjúban úgy fogalmazott:

Sokin azt is elmondta, hogy meg van győződve arról, hogy Hunter Bident és Joe Bident egyaránt megvesztegették a Burisma vezetői, ezt az állítását azonban nem támasztotta alá bizonyítékokkal.

− tette fel a költői kérdést a menesztett főügyész.

"Joe Biden hazudott"

Július legvégén tanúvallomást tett a képviselőházban Hunter Biden korábbi üzlettársa, Devon Archer, aki az ifjabbik Bidenhez hasonlóan a Burisma igazgatótanácsának tagja volt. Bár a vallomásra zárt ajtók mögött került sor, azt követően James Comer, az amerikai képviselőház felügyeleti bizottságának vezetője a Twitteren közzétett közleményében a következőket írta:

Archer egy konkrét esetről is beszámolt, amikor a Burisma vezetői segítséget kértek Hunter Bidentől, és ő Archer vallomása szerint fel is hívta „Washingtont". Ez az eset történetesen néhány nappal Joe Biden ukrajnai útja előtt történt, amelynek során elhangzott a fentebb említett nyomásgyakorlás Porosenko felé.

Az ifjabbik Biden 2014-ben került be a Burisma igazgatótanácsába, és 2019-ig, mandátuma lejártáig maradt a jövedelmező pozícióban.

Egy, a Fox News által korábban közzétett e-mail tanúsága szerint Hunter egy lobbicéggel is összekötötte a Burisma vezetőit, hogy az segítsen ejtetni a Zlocsevszki ellen felmerült korrupciós vádakat és leállíttatni a nyomozásokat.

– mondta Comer bizottsági elnök a Fox Newsnak.

A Fehér Ház ugyanakkor minden erre vonatkozó állítást hevesen tagad. Szerintük Sokin hazudik, annak ellenére, hogy 2018-ban maga Joe Biden dicsekedett azzal egy nyilvános eseményen, hogy egymilliárd dollárnyi amerikai segély visszatartásával fenyegette meg az ukránokat, amennyiben nem rúgják ki a főügyészt, és sikerrel is járt. Az elnöki stáb verziója szerint Sokin nem is nyomozott a Burisma ellen, és épp azért akarták eltávolíttatni az amerikaiak, mert nem lépett fel elég keményen az országban burjánzó korrupció ellen.

Egyre nagyobb gondban van Biden az ukrajnai "mutyik" miatt Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff

Kiszivárgott irat

Szintén júliusban egy republikánus politikus nyilvánosságra hozott egy korábban titkosított FBI-dokumentumot, melyben egy besúgó ukrán korrupciós üggyel hozza összefüggésbe Joe Biden családját és talán magát az elnököt is. A dokumentum biztosan az FBI-tól származik, viszont Joe Biden egyik politikai ellenfele, Chuck Grassley republikánus szenátor hozta nyilvánosságra.

Az iratok egy 2020-as vizsgálathoz kapcsolódnak, melynek a Biden család állt célpontjában. A dokumentumok szerint az amerikai szövetségi hivatalnak egy besúgó azt állította,

hogy „a Bidenék” (tehát Joe Biden és / vagy családja) kétszer 5 millió dollárnyi kenőpénzt fogadtak el Mikola Zlocsevszkitől, az ukrán Burisma energetikai vállalat vezérigazgatójától.

A besúgó nem tisztázza, hogy pontosan melyik Bidenről van szó, de arra kitér, hogy az egyik ötmilliós összeg az egyik Bidennek, a másik a másik Bidennek ment. Az FBI a besúgót „nagyon megbízható” információforrásnak minősítette.

Biden ukrajnai korrupciója - videó

Az orosz-ukrán háború valódi hátteréről, a Biden család korrupciós ügyeiről és az amerikai baloldal (Clinton, Biden, Soros) háborús üzleteiről eddig senki nem beszélt. A Patrióta adásából azonban minden fontos részlet kiderül. Nézze meg az alábbi videót!