Egy 1820-ban elrejtett rejtélyes időkapszulát nyitottak ki az Egyesült Államokban - videó

Vágólapra másolva!
A híres amerikai katonai akadémia, a West Point munkatársai és diákjai hétfőn történelmi pillanatnak lehettek szemtanúi: egy rejtélyes, 1820-as évekből származó időkapszulát nyitottak fel, amelyet hónapokkal ezelőtt fedeztek fel az egyetem egyik emlékművének tövében.
Vágólapra másolva!

A dobozt néhány hónappal korábban találták meg, a háborús hős Thaddeus Kosciuszko bronzszobrának eltávolítása során.

Az emlékmű márványlapja alatt fedezték fel, amelyet nyilvánvalóan a szobor 1829-ben történő befejezésekor helyeztek el ott.

A doboz felnyitásának eseményét élőben közvetítették, és Jennifer Voigtschild akadémiai történész arra invitálta a közönséget, hogy "szó szerint fedezzen fel egy darabot a West Point történelméből". Mindenki találgatott, hogy mi lehet a közel 200 éves ólomdobozban.

A nézőtér elcsendesedett, amikor a dobozt végül kinyitották, a fedelet óvatosan, egy fémszerszámmal feszítették fel. Miután a dobozt biztonságosan kinyitották, az egyik alkalmazott elővett egy zseblámpát, és átvizsgálta a doboz tartalmát, de

nem találtak semmit, csak földet a dobozban.

Mégis, fenntartva a reményt, hogy West Point ősei nemcsak egy doboznyi földet hagytak hátra - hogy azt évszázadokkal később megtalálják - átfogják gondosan vizsgálni azt, hátha tartalmaz valami különlegeset.