Jöhet a Tesla étterem és autósmozi

Tesla, logó, autó
A view of a Tesla logo during the coronavirus pandemic on May 16, 2020 in New York City. COVID-19 has spread to most countries around the world, claiming over 308,000 lives with over 4.6 million infections reported. (Elecktrek)—Tesla’s next factory is going to be in Austin, Texas and it’s going to happen quickly. (Photo by John Nacion/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Elon Musk cége a hírek szerint megkapta a hatósági engedélyeket, így megépülhet a Tesla témájú étterem és autósmozi Hollywoodban. A különleges létesítmény az 1950-es évek hangulatát idézi majd.
Vágólapra másolva!

A Tesla a hónap elején megkapta a szükséges engedélyeket az illetékes Los Angeles-i építésügyi hatóságtól,

így megépülhet a Tesla témájú étterem és autósmozi

– írja a New York Post a Teslarati nevű iparági blogra hivatkozva, amely megszerezte a dokumentumok másolatait.

A papírok szerint Elon Musk cége jelenleg azt tervezi, hogy Hollywoodban, a Santa Monica Boulvard-on építi fel a tematikus létesítményt.

Az 1950-es évek stílusát idéző helyszín egy egész éjszaka elérhető töltőállomásként (Supercharger) is funkcionál majd, miközben az étterem mellett autósmozi várja a látogatókat, hatalmas vásznakkal.

Musk egyébként már 2018-ban beszélt arról, hogy tervez egy klasszikus autósmozit és éttermet építeni Los Angelesben, majd 2021-ben is megerősítette, hogy „hamarosan érkezik" a létesítmény. Az eredeti terv szerint Santa Monica lett volna a helyszín, de a friss adatok szerint ez módosult.

Miközben a Tesla az USA-ban több mint 17 ezer állomásból álló töltőhálózattal rendelkezik,

nem ez lenne az első eset, hogy a vállalat olyan ötlettel áll elő, amely túlmutat az eredeti tevékenységén.

Musk cége például már saját tequilát, majd pedig sört is piacra dobott korábban.