Eladták Alfred Hitchcock egykori otthonát

Alfred Hitchcock
Alfred Hitchcock
Vágólapra másolva!
Az év elején hirdették meg azt a Los Angeles-i ingatlant, amelyben Alfred Hitchcock az élete végén lakott. Most sikerült is értékesíteni birtokot, és az is kiderült, ki az új tulajdonos.
Vágólapra másolva!

Alfred Hitchcock 1939-ben költözött Los Angelesbe, majd a következő évben elkészítette a Rebecca (magyarul: A Manderley-ház asszonya) című filmjét, amely meghozta neki az első Oscar-jelölést is. Ekkor feleségével és lányával még egy bérelt lakásban éltek Hollywoodban.

Néhány évvel később viszont a család vásárolt egy több mint 80 hektáros birtokot Scotts Valley közelében, a Santa Cruz-hegységben. Nem sokkal később pedig megszereztek egy angol vidéki ihletésű otthont is Bel Air környékén.

Ez utóbbi ingatlanban élt Hitchock az 1980-ban bekövetkezett haláláig, és a ház az év elején piacra került, 8,25 millió dollárért (közel 3 milliárd forint). A nyilvántartások szerint az otthon hosszú ideje egy helyi üzletember tulajdonában állt, aki a fa- és építőiparban gazdagodott meg. Az új tulajdonos egy vállalat, amely Reinout Oerlemans holland médiamágnáshoz köthető.

Az épületet eredetileg Carlton Burgess tervezte, majd 1983-ban alaposan felújították és kibővítették. A fák és sűrű növényzet mögött rejtőző egyszintes ingatlan lakóterülete 697 négyzetméter, és két hálószobával, illetve öt fürdőszobával rendelkezik.

Érdekesség, hogy Oerlemans és felesége korábban ennek a háznak a közelében birtokolt egy hatalmas kastélyt. Ezt 2021-ben 70 millió dollárért adták el The Weekndnek, aki az otthont díszletként is felhasználta az HBO The Idol című sorozatában.

Forrás: Robb Report