Erling Haalandot nevetségessé tették, majd saját maga sokkolta a rajongóit

Horizontal
Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola (L) speaks with Manchester City's Norwegian striker #09 Erling Haaland as they leave the pitch at half-time during the English Premier League football match between Burnley and Manchester City at Turf Moor in Burnley, north-west England on August 11, 2023. (Photo by Darren Staples / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A pénteki nap sem telt érdekességek nélkül a sport világában, a szokásoknak megfelelően szeptember 1-jéről, az ősz első napjáról is egy helyen gyűjtöttük össze a legfontosabb híreket.

A magyar bajnok Ferencváros labdarúgócsapata a Konferencia-liga, az angol bajnokságban szereplő Liverpool pedig az Európa-liga csoportkörében kapta meg az ellenfeleit. A Fradi kvartettje nagyon nehézre sikeredett, Szoboszlai Dominikék mellé viszont olyan csapatok kerültek, amelyek mellett lényegében kötelezőnek mondható a csoportelsőség Jürgen Klopp csapata számára.

Még csütörtökön, a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolásán megválasztották az előző idény legjobb futballistáit és edzőit is. Előbbi kategóriában díjat kapott Erling Haaland is, ám a norvég színpadra lépésekor kínos dologgal kellett szembesülnie. A norvég sztárcsatárról az is kiderült, hogy milyen különleges szokása van étkezés közben, illetve az ágyban.

Erling Haaland nevét nem sikerült helyesen leírnia az UEFA illetékeseinek Forrás: AFP/Nicolas Tucat

Az Újpest FC 3-2-re legyőzte a Kisvárda csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójának nyitómérkőzésén. A fordulatos, sokgólos találkozón leginkább a videóbíró játszotta a főszerepet.

Megkezdődött a Forma–1-es Olasz Nagydíj hétvégéje, ahol a pénteki szabadedzéseken Max Verstappen, majd Carlos Sainz volt a leggyorsabb. Utólag kiderült, Verstappen elkövetett egy szabálytalanságot, amiért meg kell fizetnie a csapatának.