Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool 3-0-ra legyőzte az Aston Villát az Anfielden. A találkozón ezúttal is remekelt a magyar válogatott csapatkapitánya, aki harmadik percben egy bombagóllal megszerezte első liverpooli találatát, ami azt jelenti, hogy 11 év elteltével újra magyar gól született a Premier League-ben. A találkozó után a játékos édesapja, Szoboszlai Zsolt nyilatkozott a meccset közvetítő Match4 csatornának. Elmondta, hogy meghatódott a fia gólja után és arról is beszél, miért van az, hogy a fia a negyedik bajnoki meccsét is végigjátszotta.

„Vannak pillanatok, amikor meghatódom. Ez is közéjük tartozik. Az egyik legszebb pillanat volt. Társasággal voltam a meccsen, tudunk örülni a gólnak, nagy volt az öröm körülöttünk, úgyhogy mi is örültünk.

– mondta a játékos édesapja, aki viccesen megjegyezte a gólról, hogy vannak ilyen véletlenek.

„Egész jól építi Dominik a helyét a csapatban. Biztos, hogy lesznek holtpontok, de egyelőre jól veszi az akadályt és ez is a dolga.

– folytatta Szoboszlai Zsolt, aki elárulta, hogy a meccs után találkozik a fiával és együtt jönnek haza Magyarországra, hiszen jövő héten Szoboszlai Dominikre kulcsfontosságú Eb-selejtező vár a magyar válogatottal.

Szoboszlai Zsolt nagyon büszke a fiára Fotó: Szabó Gábor - Origo

Szoboszlai Dominik a negyedik bajnoki mérkőzését is végigjátszotta a Liverpool csapatában.

„Az edzéseken leteszi azt a teljesítményt, amihez szükség van a csapatba kerüléshez.

Azért játssza végig a meccseket, mert nagyon nagy a teherbírása, amit már a felkészülés alatt is bebizonyította.

Biztosan eljön majd a pillanat, amikor pihenőt kap, de amíg bírja, biztosan nyomni fogja" – tette hozzá Szoboszlai Zsolt.

Szoboszlai Dominik belőtte első gólját a Liverpoolban Forrás: Liverpool FC/Twitter

Szoboszlai Gera Zoltán, Priskin Tamás és Buzsáky Ákos után a negyedik magyar gólszerző a Premier League-ben. Ezt megelőzően az akkor a West Bromwich Albionban játszó Gera 2012. december 22-én, a Norwich ellen szerzett találata volt a legutóbbi magyar gól az angol élvonalban.