Lebonthatják a házat, amelyben Marilyn Monroe meghalt

Marilyn Monroe portré
PALM SPRINGS, CA - 1954: Actress Marilyn Monroe poses for a portrait laying on the grass in 1954 in Palm Springs, California. (Photo by Baron/Hulton Archive/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Szomorúak lehetnek a klasszikus hollywoodi építészet és a filmcsillagok rajongói, ugyanis kiderült, valószínűleg lebontják azt a házat, amelyben egykor Marilyn Monroe élt, és amelyben a színésznő 1962-ben meghalt.
Vágólapra másolva!

Az új tulajdonosa hamarosan lebonthatja a Los Angeles Brentwood negyedében található házat, amely az 12305 Fifth Helena Drive cím alatt van bejegyezve. Az 1920-as évekbeli spanyol hacienda stílusú építmény arról vált igazán híressé, hogy itt halt meg Marilyn Monroe 1962-ben.

A 242 négyzetméter lakóterületű ingatlan sajátossága, hogy ez volt az egyetlen birtok, amely valaha a legendás színésznő saját tulajdona volt. A Monroe halála óta eltelt hat évtizedben pedig a félhektáros telek a város egyik nevezetessége lett.

Bár az épület külső része nagyban hasonlít az 1962-es állapotokra, a belső terek mára jelentősen megváltoztak. Leginkább a konyhát és a fürdőszobákat modernizálták, illetve az egykori vendégházat beolvasztották a főépületbe. Ezzel együtt számos elem (mint az ablakok, a csempepadló vagy a fagerendás mennyezet) visszaidézi a 60-as évek hangulatát.

Brentwood negyedében egyébként egyre több ingatlant bontottak le az elmúlt időszakban. Ahogy ugyanis az ingatlanárak jelentősen megnőttek a térségben, a fejlesztők egyre látványosabb házakat kezdtek felhúzni a régióban. Hogy ez a különleges ház máig megmaradt, az elsősorban Monroe legendás státuszának tudható be.

A Monroe-birtokot még 2014-ben vásárolta meg egy fedezeti alap menedzsere és felesége, akik akkor 7,3 millió dollárt fizettek az ingatlanért. A múlt hónapban viszont a házaspár eladta a házat egy ismeretlen vevőnek, közel 8,4 millió dollárért (kb. 3 milliárd forint).

Noha a hírek szerint a Los Angeles-i hatóságok már jóváhagyták a bontási terveket, a hivatalos engedélyt még nem adták ki.

Forrás: Robb Report