Vágólapra másolva!
A 2024-es Európa-bajnokság selejtezősorozatában a portugál labdarúgó-válogatott hazai pályán 9-0-ra kiütötte Luxemburgot.

A portugál válogatott, amely ezúttal Cristiano Ronaldo nélkül lépett pályára, hamar lezárta a Luxemburg elleni meccset, ugyanis már az első félidőben négy góllal vezetett.

A remekül játszó, három gólpasszig és egy találatig jutó Bruno Fernandes vezérletével végül kilenc gólig meg sem állt Roberto Martínez csapata,

amely hat forduló után százszázalékos mérleggel, 24:0-s gólkülönbséggel vezeti a J csoportot.

A hazaiaknál Goncalo Inacio, Goncalo Ramos és Szoboszlai Dominik liverpooli klubtársa, Diogo Jota is duplázott. A portugálok immár hatodik sikerükkel nagy lépést tettek a részvétel felé, mert nyolc pontra eltávolodtak az eddig meglepően jól teljesítő, a súlyos vereség ellenére harmadik helyen álló luxemburgiaktól.

A portugálok kilenc góllal verték Luxemburgot Forrás: AFP/Patricia De Melo Moreira

A szlovákok a papírformát érvényesítve 3-0-ra verték a pont nélkül sereghajtó Liechtensteint, így három ponttal elhúztak a luxemburgiaktól, míg az izlandiak egy 92. percben lőtt góllal győzték le a bosnyákokat.

Eb-selejtezők, 6. forduló:

J csoport:
Izland - Bosznia-Hercegovina 1-0 (0-0)
Portugália-Luxemburg 9-0 (4-0)
Szlovákia-Liechtenstein 3-0 (3-0)
A csoport állása: 1. Portugália 18 pont, 2. Szlovákia 13, 3. Luxemburg 10, 4. Izland 6 (10-9), 5. Bosznia-Hercegovina 6 (5-9), 6. Liechtenstein 0