Nagyon érdekes újdonság érkezhet a Samsungtól

Oura okosgyűrű
Vágólapra másolva!
Lehet, hogy jövőre egy okosgyűrűt is bemutat a koreai gyártó?
Vágólapra másolva!

A Samsung az okostelefon piac legnagyobb gyártója és komoly részesedéssel bír az okosórák piacán is. A többi viselhető eszköz fejlesztését viszont egy ideje elhanyagolta, így az okoskarkötők terén például már komoly lemaradásban van. Évek óta nem dobott piacra például okoskarkötőt, ami pedig egy nagyszerű eszköz mindenkinek, aki szeret hagyományos karórát viselni, de nem akar lemondani a viselhető eszközök nyújtotta segítségről. Szeretné, ha valami jelezné, ha hívása van, vagy követné az életfunkcióit, akár edzés alatt, akár alvás közben.

Most lehet, hogy megvan, mire koncentrált a vállalat az okoskarkötők fejlesztése helyett. Egy még kisebb viselhető eszközre, egy okosgyűrűre.

Koreai felhasználók ugyanis a Galaxy Wearable alkalmazásban olyan ikonokat találtak, amelyek egy gyűrűnek tűnő dolgot ábrázolnak. A felfedezés azóta komoly vitákat váltott ki arról, hogy ez vajon azt jelenti-e, hogy jövőre debütál a Samsung Galaxy Ring.

A dolog érdekes lehet, mert például alvás közben egy gyűrű viselése kényelmesebb lehet, mint egy okosóráé, de például edzés közben egy komolyabb anyagból készült gyűrű balesetveszélyesebb lehet, mint egy szilikonpántos okos karkötő, ami ha bármibe beleakad hamarabb leszakad a kezünkről, mint hogy valami bajt okozna.

Ez nem Samsung, ez az Oura okosgyűrű. A kép csak illusztráció. Forrás: Oura

De persze az is lehet, hogy gondolnak majd erre a fejlesztésnél. És az is lehet, hogy nem is lesz okosgyűrű, csak valami már ikont értettek félre a felhasználók.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!