Valódi képszerkesztővé válik a Paint

microsoft paint
Egyelőre teljesen fapados a Paint rétegkezelése, de az esetében már ennyi is szenzációszámba megy
Vágólapra másolva!
A nyilvános tesztelői programban lévők már rétegeket is használhatnak benne.
Vágólapra másolva!

Váratlanul megkezdte a Windows 11 beépített Paint rajzolóprogramjának funkcionális fejlesztését a Microsoft. Az operációs rendszer stabil változatához nemrégiben befutott legutóbbi verziójával a cég modernizálta a kezelőfelületét, azonban a sötét mód támogatásától eltekintve ez ténylegesen csak egy ráncfelvarrás volt, és látszólag senki sem számított további érdemi újítások befutására.

Egyelőre teljesen fapados a Paint rétegkezelése, de az esetében már ennyi is szenzációszámba megy Forrás: Microsoft

Ennek megfelelően rövid időn belül másodjára okozott meglepetést a Microsoft, az egy kattintásos háttéreltávolítási funkció Insider programban való nyilvános tesztelésének megkezdését követően most újabb béta frissítést adott ki a Painthez: a megfelelő képformátumok esetén támogatottá vált betöltéskor és mentéskor az átlátszóság kezelése, továbbá rétegek lettek használhatóak a képek szerkesztésekor.

Ezek teljesen alapvető funkciók egy képszerkesztő program esetében, azonban a bő két évtizeden át végletekig elhanyagolt Paintben szenzációt jelentenek. A rétegek kezelése nagyon fapados, csak rendezni, elrejteni, duplikálni, összevonni lehet azokat, ráadásul a jelek szerint nem lehet olyan formátumba menteni a szerkesztett képeket, amely képes lenne egyenként menteni a rétegeket, azaz csak egy rétegbe összevonva menthetőek a szerkesztés alatt álló alkotások.

Nem mostanában lesz a Photoshop kihívója a Paint, de minden pozitív előrelépés üdvözlendő.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!