Kábítószer-túladagolás miatt halt meg egy egyéves kisfiú Bronxban - videó

Vágólapra másolva!
Letartóztatták egy New York-i bölcsöde tulajdonosát és az épületben lakó bérlőt, miután egy egyéves kisfiú meghalt, három másik pedig rosszul lett, miután fentanil került a szervezetükbe.
Vágólapra másolva!

A letartóztatásra azt követően került sor, hogy a hatóságok négy darab - nyolc hónapos és kétéves kor közötti - gyermeket találtak, akik opioid-túladagolás tüneteit mutatták a Bronxban található Divino Ninóban bölcsödében.

A gyerekek rosszulléte után kiérkező mentők az egyéves Nicholas Dominici életét már nem tudták megmenteni. Három másik kisgyermeket viszont sikeresen újraélesztettek, a Narcan nevű, túladagolást visszafordító gyógyszerrel.

Szombat este a rendőrség letartóztatta a létesítmény tulajdonosát, a 36 éves Grei Mendezt és az épület egyik bérlőjét, a 41 éves Carlisto Acevedo Britót, akiket gondatlanságból elkövetett gyilkosság, testi sértés és kábítószer, köztük fentanil birtoklásával vádolnak - adta hírül a SkyNews.

A bölcsődét üzemeltető Mendez azt állította, nem tudott arról, hogy Britó, akinek bérbe adott egy szobát az épületben, kábítószert tárol.

A rendőrség az épületben a házkutatás során egy több ezer dollár értékű fentanilt tartalmazó, szalagos csomagot talált, egy olyan eszközzel együtt, amelyet nagy mennyiségű kábítószer csomagolására használnak.

Nicholas szülei, Zoila Dominici és Otoniel Feliz elmondták, hogy fiuk egy hete kezdett el járni a bölcsődébe.

- mondta a gyerek anyja.

New York városában, mint az ország nagy részében, egyre több az opioidok okozta haláleset, és a halálesetek túlnyomó többsége a fentanilnak tulajdonítható. Ennek a szintetikus opioidnak a heroinnál ötvenszer erősebb lehet a hatása.