Appokat töröltetne a mobilokról a futballszövetség

FC Barcelona v Real Sociedad - LaLiga Santander FC Barcelona FCB Real Sociedad Spotify Camp Nou Stadium Liga Santander La Liga sports news Urbanandsport Nurphoto Horizontal FOOTBALL
Marc Andre ter Stegen during the match between FC Barcelona and Real Sociedad, corresponding to the week 35 of the Liga Santander, played at the Spotify Camp Nou Stadium, in Barcelona, on 20th May 2023. (Photo by Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto) (Photo by Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Pár nap alatt ötvennyolc androidos kalózalkalmazás ellen tudott fellépni a LaLiga.
Vágólapra másolva!

A prémium sportesemények szervezői már évek óta tűzzel-vassal küzdenek a kalózkodás ellen, hiszen jelentős bevételtől esnek el amiatt, hogy a mérkőzések nézőinek egy része prémium tévécsatornákra való előfizetés vagy egyéb hivatalos elérési módszerek helyett kalóz webhelyeken és mobilappokon keresztül ingyen követi a meccseket.

Szokás szerint kilátástalan szélmalomharc a kalózkodás elleni fellépés, de a LaLiga ettől függetlenül próbálkozik a warezolás megnehezítésével Forrás: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport

Most a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokságot szervező LaLiga egy hivatalos eseményen elárulta, hogy az aktuális szezon első öt napjában 58 a közvetítések ingyenes megtekintésére használt androidos mobilappot sikerült eltüntetnie a különféle programboltokból. Ezek körülbelül 1,1 millió spanyol felhasználóval rendelkeznek, világszerte pedig olyan 4 millióan nézik velük fizetés nélkül a LaLiga meccseit.

A kalóz mobilappok programboltokból való töröltetése viszont csak félsiker, a LaLiga szerint az alkalmazások már telepített példányai ettől még nem tűnnek el az androidos mobilokról, tabletekről, tévéokosító kütyükről. Emiatt a szövetség felvette a kapcsolatot a Google-lel, szeretné elérni, hogy a vállalat kérdés és jóváhagyás nélkül, proaktívan távolítsa el azokat a felhasználók eszközeiről.

Hírünk írásáig a Google nem reagált a kérésre, azonban jó esély van rá, hogy nem áll majd módjában önkényesen appokat törölgetni a felhasználók androidos eszközeikről.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!