Váratlan helyről érkezett az ukránok leleplezése, ez mindent megváltoztat

Ukrajna, Oroszország, háború, ukrán, orosz, konfliktus, Orosz - Ukrán háború, katona
BAKHMUT, UKRAINE - JUNE 19: Ukrainian soldiers from the 60th Battalion of Territorial Defense, are shooting rounds into Russian positions with an S60 anti-aircraft canon placed on a truck, outside Bakhmut, Ukraine on June 19, 2023. Wojciech Grzedzinski / Anadolu Agency (Photo by WOJCIECH GRZEDZINSKI / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Egyre nagyobb bajba kerül Ukrajna. Most egy neves amerikai lap leplezte le, hogy a nyugati fegyverek azért hatástalanok, mert az ukránokat nem tanították meg rendesen, hogy miként használják őket.
Vágólapra másolva!

Mind az USA, mind az európai államok eddig több milliárd dollár értékben küldtek Ukrajnába fegyvert és felszerelést – kezdi cikkét a Wall Street Journal. Van azonban egy kis gond: egyes fegyvertípusok, különösen a tarackok a folyamatos használat miatt rendre meghibásodnak.

Egyre nagyobb bajban az ukránok Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Wojciech Grzedzinski

A lap idézte az Ukrán Fegyveres Erők katonáit, akik szerint például a Rheinmetall által gyártott Panzerhaubitze-tarackok érintettek ebben – Bahmutnál például az egyik ilyen löveg kigyulladt, és vissza kellett küldeni Németországba javításra.

A fegyvergyártók szerint a gond ott van, hogy túl sokat lőnek ezekkel a fegyverekkel az ukránok, illetve nem szervizelik a lövegeket.

Megjegyzik, hogy az ukrán katonák kiképzése ezeknek a fegyvereknek a használatára mindössze öt hétig tartott, míg a német katonákat legalább négy hónapig képzik - írja a Mandiner.