Megszólalt a börtönből a százhalombattai rém

A százhalombattai rém: a férfi, aki játékként élte meg a gyilkolást Balogh Lajos
Vágólapra másolva!
A négy fiatal lány megöléséért életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt Balogh Lajos tudja, hogy hiába szeretné, sosem vihet már virágot áldozatai sírjára, mert nem fog szabadulni. Négy, sőt, saját állítása szerint öt embert ölt meg, mégsem tartja magát rossz embernek.
Vágólapra másolva!

"Ha valaha módom lenne személyesen beszélni a gyászolókkal, elmondanám, hogy

rettenetesen sajnálom, amit tettem.

Minden tisztességes szülő elvárhatja, hogy öregségében visszakapja azt a gondoskodást, amit a gyermekének nyújtott a felnevelésekor. Én ezt a támaszt vettem el a szülőktől, ezért az a célom, hogy valamilyen módon segítsem őket anyagilag. Úgy fogom fel, hogy ezáltal rajtam keresztül a lányok segítik őket a túlvilágról" - mondta a börtönből adott interjúban Balogh Lajos.

A százhalombatai rém a saját bevallása szerint

rengeteget gondol az áldozataira.

"Volt rá példa, hogy izzadságtól csatakosan ébredtem. Az ember álmait biztosan a lelkiismerete irányítja. Sokat gondolkodtam azon, hogy miket tettem. Ha egyszer szabadulnék, a temetőbe vezetne az első utam, hogy a lányok sírján elhelyezzek egy-egy szál virágot.

Ha valakinek van lelkiismerete és bűnbánata, előbb-utóbb törekszik rá, hogy tegyen valami jót.

Sírni nem szoktam,

igaz, gyerekkoromban sem nagyon tettem. A könnyek nélküliség persze nem jelent semmit. Én inkább belül élem meg a fájdalmat" - fogalmazott a sorozatgyilkos.

A Borsnak adott interjúban felidézik a négy gyilkosság hátterét, és azt is megemlítik, hogy Balogh egy ötödik gyilkosságot is magára vállalt, de azért bizonyítottság hiányában sosem ítélték el.

Balogh Lajos, a százhalombattai rém Forrás: RTLKlub

Balogh Lajost négy fiatal lány meggyilkolásáért életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték, miután 1995 januárjában őrizetbe vették. Ez akkor azt jelentette, hogy 25 év letöltése után megvizsgálják az esetleges szabadlábra bocsátása lehetőségét. A börtönben egy korábbi sérelméért rátámadt egy rabtársára, amiért újabb 5 éves szabadságvesztést szabtak ki rá. Ebből következik, hogy

leghamarabb 2025-ben állhat a büntetés-végrehajtási bíró elé a szabadulás reményével.