Legalább 100 embert elraboltak a palesztin fegyveresek

Gáza, 2023. október 7. Rakétával lövik Izraelt palesztin fegyveresek Gáza városából 2023. október 7-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet reggel óta 2500 rakétát lőtt ki Izrael déli és középső részére a Gázai övezetből, és több tucat fegyverese hatolt be izraeli településekre. Eddig 22 halottról és félezer sebesültről tudni, a fegyveresek izraeli túszokat hurcoltak magukkal a Gázai övezetbe. Izrael teljes mozgósítást rendelt el. MTI/EPA/Mohamed Szaber
Vágólapra másolva!
Az izraeli amerikai nagykövetség néhány megdöbbentő számot közölt a tegnap kirobbant véres fegyveres konfliktusról. A követség tájékoztatása szerint több mint 300 izraeli meghalt, a sérültek száma 1800, mintegy 5000 rakétát lőttek ki, és 100-nál több embert raboltak el.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok nagykövetsége X közösségi oldalán tett bejegyzésében néhány megdöbbentő adatot közölt a tegnap kirobbant háborúról. Mint ismertetik, 100 izraeli civilt és katonát raboltak el és ejtettek túszul a palesztin fegyveresek.

Elképesztő támadás alatt van Izrael Forrás: MTI/EPA/Mohamed Szaber

Az X-en, a korábbi Twitteren közzétett bejegyzésben azt is írják, hogy több mint 300 izraeli halt meg, és több mint 1800-an megsebesültek.