A Microsofté lett az Activision Blizzard

bobby kotick activision ceo
SUN VALLEY, ID - JULY 07: Bobby Kotick, chief executive officer of Activision Blizzard Inc., attends the Allen & Company Sun Valley Conference on July 7, 2015 in Sun Valley, Idaho. Many of the world's wealthiest and most powerful business people from media, finance, and technology attend the annual week-long conference which is in its 33rd year. Scott Olson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Idén még Bobby Kotick irányítja a vállalatot, fény derült a várható végkielégítésére is.
Vágólapra másolva!

A brit versenyhatóság jóváhagyásának péntek reggeli kihirdetését követően azonnal felizzottak a golyóstollak a Microsoftnál és az Activision Blizzardnál, délutánra alá is írták a játékipar eddigi legnagyobb összegű, egész pontosan 68,7 milliárd dolláros akvizícióját lezáró dokumentumokat.

1991 óta irányította Bobby Kotick az Activisiont Forrás: AFP/Scott Olson

Ezzel vége lett a majdnem két évre nyúlott akvizíciós eljárásnak, hivatalosan is Microsoft tulajdonába került az Activision Blizzard. A vállalat technikailag az Xbox Game Studios kötelékébe tartozik, a jövőben alapvetően önállóan működik majd, Bobby Kotick pedig az év végéig ideiglenesen marad az élén, amíg ki nem nevezik az utódját.

A gamer körökben az agresszív profitszerzésre és önjavadalmazásra való fókuszálása miatt széles körben negatív megítélésnek örvendő Bobby Kotick még 1991-ben lett az Activision első embere, így a távozásával bő három évtizedes korszak zárul le. Ettől függetlenül bánkódásra nincs oka, akár 375 millió dolláros, azaz

olyan 138,6 milliárd forintos végkielégítést is kaphat.

Érdekességként a nagyvállalati zsargonban arany ejtőernyőnek hívják az óriási végkielégítést, amit felvásárlás vagy összeolvadás miatti menesztés esetén kifizetnek a távozó cégvezetőnek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!