A párizsi Louvre-ban akartak turistákat gyilkolni az arab terroristák, bezárták a világhírű múzeumot

A Louvre főbejárata.
Vágólapra másolva!
Bezárták a párizsi Louvre múzeumot, miután konkrét fenyegetések érkeztek azzal kapcsolatban, hogy arab terroristák merényletet terveznek a világhírű múzeumban. Később kiderült, a versailles-i kastélyt is be kell zárni, ott is a terrortámadás veszélye miatt.
Vágólapra másolva!

A párizsi Louvre-ban akartak turistákat gyilkolni az arab terroristák, ezért bezárták a világhírű múzeumot.

A Louvre főbejárata Forrás: Eduardo Vila/pixabay.com

Konkrét fenyegetések érkeztek azzal kapcsolatban, hogy arab terroristák merényletet terveznek a világhírű múzeumban, melynek rengeteg turista lett volna az áldozata, de olyan információk is érkeztek, amely szerint a gyilkolás mellett értékes műkincseket is meg akartak semmisíteni.

- nyilatkozták a múzeum részéről.

A Franceinfo arról ír, hogy "biztonsági okokból" zárták le az épületet október 14-én, jelenleg is zajlanak az ellenőrzések. Hozzáteszik: az evaukálás az irányadó, Dominique Bernardot arras-i meggyilkolását mekövetően életbe léptetett "Vigipirate-terv" biztonsági protokolljának a része. Ezzel párhuzamosan leállt a tömegközlekedés az érintett városrészben,

nem jár a metró a Palais Royal állomásnál a 7-es és 8-as vonalon.

A múzeum az X-en (korábban Twitteren) jelezte, hogy egész nap zárva tartanak.

– írják.

Bevetésre kerülnek továbbá a Sentinel-művelet egységei is, erről már a Le Figaro-n írtak. Az Elysée-palota közleményt adott ki, miszerint a művelet részeként

7000 katonát telepítenek a területre "hétfő estig, illetve további utasításokig", írják.

A Louvre kommunikációs szolgálata azt nyilatkozta az AP News-nak, hogy senki sem sérült meg az evakuáció során, és nem jelentettek semmilyen incidenst. A párizsi rendőrség közölte, hogy a múzeumban folynak az ellenőrzések. A rendőrök lezárták a területet, miközben a turisták és más látogatók kiáramlottak a múzeumból, ugyanakkor egyelőre nincsenek pontos információk arra vonatkozóan, hányan is tartózkodtak az épületben a kiürítés idején.

Cikkünk frissül.