Meghackeli a videóhívásokat az Apple

apple facetime reakciók videóeffekt ios macos
Formális hívások esetén kínos lehet az efféle effektek megjelenése
Vágólapra másolva!
Oda nem illő reakciók jelenhetnek meg a beszélgetések során.
Vágólapra másolva!

Előre nem látott következményekkel járt az Apple idén ősszel megjelent operációs rendszereinek egyik fejlesztése. A iOS 17-ben és a macOS Sonomában gyárilag aktív reakciók videóeffekt képes kézjelek mutatására emojikat és animációkat tenni a felhasználók kamerájának a képére, ráadásul nem csak a FaceTime-ban, hanem bármely videócsevegő szolgáltatásban működik.

Formális hívások esetén kínos lehet az efféle effektek megjelenése Forrás: Apple

A reakciókat egy mókás extrának szánta az Apple a videócsevegések feldobására, azonban nem minden típusú videóhívás esetén odaillőek. Emiatt a távegészségügyi szolgáltatásokat nyújtó SimplePractice már figyelmeztetést jelenít meg a reakciókról az orvosoknak és a betegeknek, bár specifikusan nem tanácsolja azok kikapcsolását, csupán deklarálja, hogy semmi köze sincs azokhoz.

„Az egyik barátom egy online terápiás foglalkozáson vett részt, elmesélte a traumáját a terapeutának. A terapeuta megkérdezte tőle, hogy jól van-e, mire felmutatta a két hüvelyujját, erre egy hatalmas tűzijáték jelent meg a háta mögött" – mesélte a Mastodon közösségi oldalon egy felhasználó.

Ezen túl a reakciók formális helyzetekben is nemkívánatosak lehetnek, például főnökkel vagy oktatóval való csevegés, esetleg állásinterjúk során is jobb kikapcsolni azokat. A letiltásukhoz szükséges utasítások macOS esetén itt, iOS esetén pedig ezen a támogatási oldalon olvashatóak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!