Terített asztalnál ülnek, és szívószállal isznak az emberi ruhába öltöztetett majmok - fotó

Vágólapra másolva!
Egy Jami Ismail nevű malajziai férfi 2019-ben két makákó majmot mentett meg, majd befogadta és emberi viselkedésre nevelte őket, beleértve az asztalnál való étkezést, és az alkalomhoz illő öltözködést is. A majmok ma már hárman vannak, családként ülik körbe a szépen megterített, finomságokkal teli asztalt.
Vágólapra másolva!

Vírusként terjed az interneten egy Jamil Ismail nevű férfi története arról, hogyan mentett meg két makákót 2019-ben. A férfi a majmokat JK-nak és Shakinak nevezte el, és befogadta őket kuala lumpuri otthonába:

"Egy Panang Jaya-i helyen jártam, amely virágkertészetként és állatmenhelyként is működött. Ekkor megláttam egy makákót az egyik ketrecben. Már akkor meg akartam vásárolni, de túl drágán adták. Idővel a vállalkozás tönkrement, a majmot pedig szabadon engedték.

Majd elhatároztam, hogy társat keresek neki. Felhívtam egy volt tanáromat, és megkérdeztem, hogy van-e valaki, aki el akar adni egy nőstény majmot, és igent mondott. Ekkor elmentem, és megvettem Shaki-t, aki JK-val egy korú"

- idézte fel a férfi.

Jamil egy Sayang Sanctuary nevű állatvédelmi szervezetet vezet Malajziában.

Korábban rendszeresen mentett macskákat is, négy éve pedig a majmokkal él együtt, akiket kezdetektől fogva emberi szokásokra nevelt.

Eleinte megtanította őket játékautókat vezetni, és emberi ágyban altatta őket, a férfi Youtube-csatornáján megosztott legújabb videó szerint pedig mostanra már

több fogásos családi étkezésekkel is kedveskedik a majmoknak.

A férfi "JK család"-nak nevezi őket, emberi ruhákba öltözteti, székre ülteti a majmokat, és az étkezések alkalmával szépen terített asztalnál szervírozza nekik a brokkoliból, karfiolból, sárgarépából, és burgonyából álló komplett menüt, miközben a majmok szívószállal kortyolgatják italukat. Ezután pedig jöhet a desszert, némi rambután és ananász.

Forrás: Daily Star