Több pénzt kereshetnek a magyar youtuberek

nikon z30 youtuber vlogger kamera fényképezőgép
Nikon Z30
Vágólapra másolva!
Elérhetővé váltak a csatornatagsághoz hasonló, rajongói finanszírozási lehetőségek.
Vágólapra másolva!

Nagy nap köszöntött a magyar youtuberekre, a videómegosztó szolgáltatás lehetővé teszi a jogosult tartalomgyártók számára, hogy aktiválják az olyan rajongói finanszírozási lehetőségeket, mint a Super Chat, a Super Thanks, a Super Stickers, továbbá a fizetős csatornatagság.

Még tavaly jelentette be a közösségi finanszírozási funkciókat a YouTube Forrás: Nikon

„A rajongói finanszírozási funkciók alapvető célja a közösségi szerepvállalás és a felhasználókkal való kapcsolatteremtés elősegítése. A Super Chat & Super Stickers például lehetővé teszi a nézők számára, hogy élénk színű üzeneteket és matricákat vásároljanak és osszanak meg az alkotók által indított élő közvetítések és premier videók során. A videós tartalmak megtekintése közben rögzíthető reakcióknak köszönhetően a rajongók úgy támogathatják kedvenc alkotóikat, hogy kitűnnek a tömegből, a tartalomgyártók pedig azonosíthatják és kapcsolatba léphetnek leglelkesebb követőikkel, miközben további bevételekhez juthatnak.

A Super Thanks egy igazán egyszerű módja annak, hogy a felhasználók köszönetet mondjanak és kifejezzék elismerésünket az alkotók és tartalmaik iránt. E funkció segítségével ugyanis a nézők színes hozzászólásokat tűzhetnek ki a kommentszekciókban, szórakoztató és kreatív módon jelezve támogatásukat. Ennek eredményeként pedig a tartalomgyártók is láthatják a munkájukkal kapcsolatos pozitív visszajelzéseket, melynek további közösségépítő ereje van.

Ami a csatornatagságot illeti, e funkció lehetővé teszi a nézők számára, hogy havonta ismétlődő fizetés útján csatlakozzanak az általuk követett tartalomgyártók csatornáihoz, ezután pedig olyan, kizárólag csatorna tagok számára rendelkezésre álló előnyökhöz jussanak, mint a jelvények, emojik és egyéb szolgáltatások, illetve exkluzív tartalmak.

Az alkotók a YouTube Studio "Earn" fülén keresztül tekinthetik meg ezeket a funkciókat, ahol azt is láthatják, hogy rendelkeznek-e a használatukhoz szükséges hozzáférési jogosultsággal. Amint egy alkotó jogosulttá válik a jelentkezéshez, a YouTube automatikus tájékoztató e-mailt küld számára. Az, hogy a jelenleg csatlakozásra jogosult tartalomgyártók 100%-a megszerezze hozzáférését az új funkciókhoz, akár négy hétig is eltarthat" – olvasható a YouTube közleményében.

A rajongói finanszírozást lehetővé tévő (Fan Funding) funkciók Magyarországon mostantól olyan alkotók számára lesznek elérhetőek, akik:

  • Legalább 500 feliratkozóval rendelkeznek
  • Minimum 3 publikus videót feltöltöttek az elmúlt 90 napban
  • Legalább évi 3000 órányi megtekintéssel vagy az elmúlt 90 napban legalább 3 millió Shorts megtekintéssel rendelkeznek
  • Jelenleg nem érintettek a YouTube Közösségi Irányelveinek (YouTube Community Guidelines) megsértéséért járó figyelmeztetésben

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!