Újabb részletek derültek ki a philadelphiai pénzrablásról

Vágólapra másolva!
Négy férfi ellen emeltek vádat Philadelphiában. A gyanúsítottaknak az áprilisban elkövetett nagyértékű érmerabláson felül egy sor más rablásért is felelniük kell.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla az év elején Philadelphiában feltörtek egy 750 000 dollár (259 millió forint) értékű tízcentesekkel telerakott teherautót.

A gyanúsítottak a rakomány egy részét elvitték és több ezer érmét szétszórva hagytak a parkolóban.

A szövetségi hatóságok további részleteket hoztak nyilvánosságra a több mint 2 millió db tízcentes érme ellopása ügyében.

A teherautó sofőrje Miamiba tartott, amikor április 13-án egy parkolóban megállt aludni.

Az éjszaka folyamán a tolvajok elvitték a rakomány egy részét, aminek a súlya körülbelül hat tonna volt.

Az ügyészek szerint a lopás része volt egy rablássorozatnak, amelynek során a térségen áthaladó kamionokat raboltak ki, és a tolvajok fagyasztott rákot, húst, sört és szeszes italokat is zsákmányoltak.

A biztonsági kamerák felvételein hat, szürke kapucnis, feszítővágóval felfegyverzett férfi volt látható, akik az éjszaka közepén feltörték a teherautót, majd az érméket zsákokba pakolták és egy másik teherautóra rakták.

A négy philadelphiai férfi - a 25 éves Rakiem Savage, a 31 éves Ronald Byrd, a 30 éves Haneef Palmer és a 32 éves Malik Palmer - ellen összeesküvés, rablás, és más vádakat is felhoztak - írta az APNews.