Hatalmas videóbírós botrány tört ki a magyar válogatott focista meccsén - videó

Universitatea Cluj v Sepsi OSK Sfantu Gheorghe - Romanian Superliga NurPhoto General news October 9 2023 9th October 2023 Sepsi OSK Soccer Match Romania SuperLiga Stage 12 Horizontal
Roland Varga in action during Romania SuperLiga stage 12: FC Universitatea U Cluj vs Sepsi OSK, disputed on Cluj Arena, 09 October 2023 (Photo by Flaviu Buboi/NurPhoto) (Photo by Flaviu Buboi / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A román labdarúgó-bajnokság 7. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a Sepsi OSK 1-0-s vereséget szenvedett a Poli Iasi otthonában. A találkozó hajrájában a videóbíró egy szabályos gólt érthetetlen módon elvett Varga Roland és Kecskés Ákos csapatától.

A 81. percben a sepsiszentgyörgyiek egyenlítettek, a gólt a játékvezető érvényesnek is ítélte, ám a videózás után a fülére szóltak, hogy lesállás előzte meg a találatot, így maradt az 1-0-s eredmény. Ám a felvételek alapján egyértelmű, hogy

rossz helyre húzták be a lesvonalat, így tévesen ítélték érvénytelennek a Sepsi gólját.

A meccs során a játékvezetőknek ezenkívül is több megkérdőjelezhető döntésük volt, ezért a videóbírót és a segédjét is felfüggesztették.

„Elnézést kérünk a videóbíró és a videóbíró-segéd hibájáért, akik

– idézte a Központi Játékvezetői Testület közleményét a csakfoci.hu.

Tizenhárom forduló után a Sepsi és a Poli Iasi is 15 ponttal rendelkezik a román liga tabellájának 10-11. helyén.