Órákon át lőtték egymást a migránsok Horgosnál

Vágólapra másolva!
Migránsbandák lövöldözték egymást órákon keresztül Horgos külterületén pénteken hajnalban. A lövöldözésben többen meghaltak, egy ember megsebesült. Az emberek félnek, azt ajánlották nekik, hogy zárkózzanak be - hangzott el az M1 Híradójában pénteken délelőtt.
Vágólapra másolva!

A Híradó helyszíni tudósítója elmondta, hogy hajnali 3 óra körül kezdődött a lövöldözés Horgos környékén, ahol az utóbbi időben migránsok lepték el a lakatlan birtokokat.

A faluban még reggel, a piacra tartó helyiek is hallották az automata fegyverekből leadott lövéseket.

Azóta a szerb rendőrök lezárták, biztosítják a területet és elfogták a migránsokat, akiket elvisznek onnan.

Rendőrök Horgosnál, ahol pénteken hajnalban migránsbandák lövöldöztek Forrás: M1 Híradó

Hozzátette, hogy a horgosiak kálváriája már 2015 óta tart, rendszeresek a támadások.

Most megint félnek, azt tanácsolták nekik, hogy zárkózzanak be, aki teheti, ne menjen ki a faluból.

Marsai Viktor, a Migrációkutató Intézet vezetője a Híradóban elmondta, hogy Magyarország déli határánál a szerb oldalon szervezett bűnözői csoportok felosztották egymást közt a területet. Afgán és marokkói embercsempészbandák ellenőrzik a környéket, mindennapos a fegyverhasználat.

Már az is előfordult, hogy magyar határőrökre tüzeltek. Sok fegyver érkezik koszovói és albán útvonalakon, nem várható, hogy enyhül a helyzet.

A szerb rendőrség megerősítette a szerbiai közszolgálati televízió értesülését, ami szerint

legalább három migráns meghalt, egy pedig megsebesült a péntek hajnali, migránsbandák közti lövöldözésben a magyar határ melletti Horgos külterületén.

Az utóbbi néhány hónapban több leszámolás is történt a magyar-szerb határ közelében migránscsoportok és embercsempészbandák között.