Hárman meghaltak egy építkezésen Hamburgban

Vágólapra másolva!
Három munkás meghalt hétfőn egy építkezésen történt balesetben a hamburgi Hafencityben.
Vágólapra másolva!

A baleset a rekonstrukció alatt álló egykori kikötő területén, HafenCity negyedben történt, az Überseequartier nevű építkezésen, ahol lakó- és irodaházak, vendéglátóipari és bevásárlóközpont, új hajóterminál létesül Németország második legnagyobb városának egyik legnagyobb építési projektje keretében. A munkások leestek az épített állványzatról - közölte a tűzoltóság szóvivője.

Az első jelentések még öt halottról szóltak, később a tűzoltóság ezt úgy pontosította, hogy három ember halt meg,

egy sérültet válságos állapotban szállítottak kórházba, több embert pedig még keresnek.

A tűzoltóság tájékoztatása szerint a munkások a nyolcadik emeletről zuhantak az állványzattal együtt egy liftakna legmélyére.

A tűzoltóság közölte, hogy jelenleg bonyolult technikai mentés folyik annak érdekében, hogy megtalálják és kiemeljék a munkásokat. A törmelék az alagsortól a második emeletig ér, ami nagyon megnehezíti a mentést.

Körülbelül 70 ember vesz részt az összedőlt állványzat alatt rekedt emberek kimentésében.

Az építkezés területét teljesen kiürítették. Körülbelül 700 építőmunkás érintett. A tűzoltóság nem bocsátkozott találgatásokba a baleset okát illetően, a rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja a történteket.

A mentésben dolgozók és a szemtanúk támogatására lelki tanácsadók érkeztek a helyszínre, és megalakult egy válságintervenciós stáb is.

Az Überseequartier Hamburg egyik legnagyobb építkezése. Bevásárlóközpont, éttermek, irodák és szállodák épülnek itt - írta a Tagesschau.