Óriási botrány a Lidlnél: lejárt szavatosságú ételeket árultak - több üzletüket is bezáratta a hatóság

Lidl, Lidl logó, logó, bevásárlóközpont, illusztráció,
Warsaw, Poland, Sept 2020: Logo of Lidl store. Lidl company sign - German global discount supermarket chain
Vágólapra másolva!
Rengeteg szabálytalanságot találtak a romániai fogyasztóvédelmi ellenőrök több Lidl-áruházban is, amelyekért 700-nál több esetben szabtak ki bírságot.
Vágólapra másolva!

295 Lidl diszkontáruházban végzett ellenőrzéseket a román Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANCP) az elmúlt időszakban. Az ellenőrök szabálytalanságok tömkelegét állapították meg, amiért 757 szabálysértési bírságot szabtak ki, közel 7,5 millió lej értékben (577 millió forint).

Az áruházakban egyes termékek tömege kisebb volt a csomagoláson feltüntetett értéknél, bizonyos termékek csomagolása sérült volt, de találtak az ellenőrök többek között nem megfelelő állagú gyümölcsöt és zöldséget, olyan címkéket, melyeken nem voltak feltüntetve az összetevők, lejárt szavatosságú, illetve nem megfelelő körülmények között tárolt termékeket is.

A román Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság ellenőrei szabálytalanságok tömkelegét állapították meg a Lidl-áruházakban Forrás: Damian Lugowski / Shutterstock

Az ANPC a bírságon kívül elrendelte 120 ezer lej (9 millió forint) összértékű termék kivonását a kereskedelmi forgalomból. A fogyasztóvédelmisek 23 áruházban egyes tevékenységeknek a hiányosságok és szabálytalanságok megszüntetéséig történő szüneteltetéséről is rendelkeztek - írja a Maszol.ro.

A hatóság 6 hónapig terjedő időszakra bezáratott négy, Botoșani, Galac és Giurgiu megyében található Lidl áruházat.

Hét másik, bukaresti és Ilfov megyei áruházra 6-12 hónapos időtartamra tetettek lakatot az ellenőrök.