Orbán Viktor és Alekszandar Vucsics szerb elnök is beszédet mond Pásztor István temetésén

ORBÁN Viktor; VUCIC, Aleksandar
Budapest, 2023. augusztus 20. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnököt (b) a Karmelita kolostorban 2023. augusztus 20-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vágólapra másolva!
Október 30-án 67 éves korában meghalt Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke. A kiváló politikus munkájával közelebb hozta egymáshoz a szerb és a magyar népet. Fáradhatatlan munkájának eredményeként Szerbia és Magyarország kiemelt stratégiai és regionális partnerekké váltak. A tekintélyes politikus temetésén beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök és Alekszandar Vucsics szerb elnök is. Ami kétségtelenül történelmi esemény.
Vágólapra másolva!

Október 30-án 67 éves korában meghalt Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, a vajdasági Tartományi Képviselőház elnöke. Fia, Pásztor Bálint Facebook-bejegyzésében közölte, hogy Pásztor István búcsúztatására a szabadkai Bajai úti temető Péits-kápolnájából szombaton
délután kettő órakor kerül sor.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Mint közölte a VMSZ megbízott elnöke, kérésére a temetésen beszédet fog mondani Orbán Viktor miniszterelnök, Alekszandar Vucsics köztársasági elnök, Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke valamint Juhász Bálint, a VMSZ Intézőbizottságának elnöke is.

Ezt megelőzően szombaton délelőtt tíz órakor Újvidéken, a Tartományi Képviselőház üléstermében emlékülést tartanak, hiszen Pásztor István volt a vajdasági parlament történetének leghosszabb ideig hivatalban levő elnöke, amire méltán volt büszke – tette hozzá Pásztor Bálint.

Az, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és Alekszandar Vucsics szerb elnök is beszédet mond, jól szimbolizálja a megerősödött szerb-magyar stratégiai partnerséget.

Pásztor Istvánnak munkája is elhozta a történelmi megbékélést a két nép között Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Pásztor István az életét annak szentelte, hogy közelebb hozza egymáshoz a szerb és magyar népet. A munkájának gyümölcseként soha nem látott szintre jutott Szerbia és Magyarország kapcsolata. A politizálásának és az eközben szorosan közeledő országoknak köszönhetően elhozták a történelmi megbékélést.

Szerbia és Magyarország ma már kiemelt fontosságú stratégiai és regionális partnerek.