Három családapa rengeteg cigarettát próbált becsempészni az Egyesült Királyságba

repülőtér biztonsági ellenőrzés
Airport security check. Young man waiting for x-ray control his bag.
Vágólapra másolva!
Három apuka 116 ezer cigarettát próbált becsempészni az Egyesült Királyságba, azonban egyiküknek sem sikerült felvinni a rakománnyal teli bőröndöket a repülőgépre. A bíróság végül 12 hónap közérdekű munkára ítélte őket. 
Vágólapra másolva!

Bűnösnek vallotta magát adócsalásban az a három férfi, akiket 116 ezer szál nigériai cigarettával fogtak el különböző repülőtereken. Egyiküket, a 43 éves Elvis Agbontaen-t, a személyzet először akkor vette észre, amikor 2020. február 16-án Nigériából a Heathrow-ra tartott hazafelé. Az alkalmazottak elmondása szerint a férfi a zöld sávban gurította át a bőröndjét, amit azoknak az utasoknak tartanak fent, akiknek nem kell a csomagjukban szállított értékek után adózniuk. Amikor a biztonságiak megállították Agbontaen-t 36 ezer cigarettát találtak nála, több mint 10 ezer font értékben.

A férfit végül a nyomozás idejére szabadon engedték.

Pár hónappal később, március 16-án, a hatgyermekes apa ismét megpróbálkozott ugyanezzel a trükkel. Ezúttal Nigériából Amszterdamon keresztül tartott a manchesteri repülőtérre.

Az ellenőrzés során újabb 30 ezer, mintegy 9.200 font értékű cigarettát találtak nála a vámőrök. Elvis Agbontaen azt állította, hogy a csomagjában talált 36 ezer cigit személyes használatra vásárolta. A férfi emellett azzal próbált védekezni, hogy félreétette a korlátozásra vonatkozó szabályokat.

A 49 éves Gab Amusa-t, aki portásként dolgozott, 2020. március 1-jén a Heathrow repülőtéren 20 ezer nigériai cigarettával kapták el, annak ellenére, hogy a személyzetnek azt hazudta, hogy csak 50 darab van nála. A csomag ára mintegy 6 ezer font érték lehetett.

Illusztráció Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2021 Jaromir Chalabala/Shutterstock. No use without permission./Jaromir Chalabala

Az 54 éves Henshaw Enothiemwonmwan-t pedig Párizsból Manchesterbe tartó útja során kapták el a 9.200 font értékű, 30 ezer nigériai cigarettával teli bőröndjével. A négygyermekes apukát a biztonságiak akkor kapták el, amikor megpróbálta megúszni az adózást. A férfi elmondása szerint nem találta a vámpultot.

A három apa a november 6-án tartott bírósági ülésen végül megúszta a börtönbüntetést. A három férfit 12 hónap közérdekű munkára ítélték, emellett 300 fontra büntették meg őket.

Forrás: Manchester Evening News