A dollármédia szerint is gazdaságtörténeti bravúrt ért el a kormány

kormányinfó, sajtótájékoztató, Gulyás Gergely, Szentkirályi Alexandra, Miniszterelnöki Kabinetiroda, Sajtóterem, 2023.11.09.,
Vágólapra másolva!
Gazdaságtörténeti bravúr lesz, ha az év végére Magyarországon valóban egy számjegyű lesz az infláció − írta meg márciusban a dollármédia egyik leghangosabb képviselője, hangoztatva a Gyurcsány-párt politikusainak retorikáját. Mint a Magyar Nemzet felidézte: a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy a kormánynak év végére sikerült elérni az egy számjegyű inflációt.
Vágólapra másolva!

A csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter beszámolt róla: a kormánynak év végére sikerült elérnie az egy számjegyű inflációt.

A Magyar Nemzet arra emlékeztet: a baloldal és médiája folyamatosan vészjósló képet festett fel az elmúlt hónapokban a magyar gazdaságról, mondván, az egy számjegyű infláció elérése vágyálom a kormány részéről.

Gyurcsány Ferenc pártja nemrégiben például azt hangoztatta, hogy közelében sem vagyunk az egy számjegyű inflációnak.

"Azok az úgynevezett antiinflációs intézkedések, amelyekkel a kormány szokott házalni a közönsége előtt, ezek az akciózások, meg az árfigyelő rendszer,

– ezt Bodnár Zoltán, a Gyurcsány-párt "árnyék-pénzügyminisztere" mondta.

„Az Orbán-kormány elveszítette az irányítást a magyar gazdaság fölött, és erre a létező legrosszabb választ adta erre a problémára, áremeléseket és megszorításokat vezette be" − ezt pedig már Molnár Csaba, a párt EP-képviselője jelentette ki.

Róna Péter a Magyar Hang műsorában arról beszélt: az év végére nem lesz egy számjegyű infláció Magyarországon, mert ehhez már most olyan drasztikus intézkedések bevezetésére lenne szükség, aminek nem látni a jeleit. Szerinte mind a kormány, mind a jegybank GDP-fétisben szenved, amiből, úgy tűnik, Matolcsy most kigyógyult, és a helyes útra lépett. A közgazdász leszögezte: nem az a baj, ha egy évben nincs gazdasági növekedés, hanem az, ha tartósan magas az infláció, mert az nagyon súlyosan érinti a szegényebb rétegeket és a családi közösségeket, és 10-15 évre visszaveti a magyar társadalmat.

A dollármédia is gazdaságtörténeti bravúrról írt

„Nem nagyon látszik, hogy lesz ebből egy számjegyű infláció az év végére, ahogy azt a káoszkormány ígéri" − írta meg korábban a baloldal amerikai és svájci milliárdos kampánytámogatásainak egyik fő állomása. A dollármédia másik képviselője is hasonlóan vélekedett márciusban:

de van rá esély, mert több tényező is ma már moderált, ahhoz képest, mint amikor tavaly felpörgette az inflációt, ilyen a forintárfolyam, vagy az energiaár".

Gulyás Gergely bejelentését követően persze teljes fordulatot vett a baloldal kommunikációja. A Soros-párti 444.hu a kormány bejelentése után a következőt írta: „teljesült a semmit nem érő kormányzati kommunikációs cél."