Megrázó hírek érkeztek a vonatbalesetben megsérült mozdonyvezetőről

Vonatbaleset Sáp, vonat, baleset,  mozdonyvezető, MÁV, súlyosan sérült a vétlen mozdonyvezető, 2023.11.15.
Sáp, 2023. november 15. Ütközésben összeroncsolódott vasúti járművek a Hajdú-Bihar vármegyei Sáp vasútállomásán 2023. november 15-én. A hajnali órákban egy tehervonat eddig tisztázatlan okból nem vette figyelembe a számára a behaladást tiltó jelzést és nekiütközött az állomáson várakozó, Biharkeresztesről Püspökladányba tartó személyvonatnak. A balesetben mindkét mozdonyvezető, a jegyvizsgáló, illetve a vonaton tartózkodó öt utasból négyen megsérültek. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Továbbra is életveszélyes állapotban van a Hajdú-Bihar vármegyei Sáp vasútállomásán történt vonatbaleset vétlen mozdonyvezetője. 
Vágólapra másolva!

Az M1 aktuális csatorna esti híradójában közölték az információt a mozdonyvezető állapotáról.
A Sápnál történt reggeli vonatbalesetben heten sérültek meg, közülük négy utas, egy ellenőr és a balesetet okozó mozdonyvezető könnyebben. Őket a berettyóújfalui kórházba vitték.

A vétlen mozdonyvezető életveszélyes sérüléseket szenvedett,

a katasztrófavédelem munkatársai a férfit 3 és fél óra alatt tudták kiszabadítani a roncsok közül. ki a mozdonyvezetőt a roncsok közül, majd a mentők a debreceni kórházba vitték a sérültet.

A balesetet követően a klinikai központba öt sérültet szállítottak, közülük négyet a berettyóújfalui Gróf Tisza István Campuson láttak el, majd a vizsgálatok után hárman el is hagyhatták a kórházat, egy beteget pedig a traumatológiai osztályon kezelnek - közölte a Debreceni Egyetem az MTI-vel.

Az egyetem tájékoztatása szerint a klinikai központ Kenézy Gyula Campusára egy súlyos, életveszélyes sérültet szállítottak, akit az operációt követően az intenzív osztályon ápolnak.

A pernyét szállító, 28 vagonból álló, 440 méter hosszú és 2150 tonnás tehervonat szemből rohant bele a peron mellett várakozó, Biharkeresztesről Püspökladányba tartó személyvonatba. A tehervonat eddig tisztázatlan okból nem vette figyelembe a behaladásra tiltó jelzést a sápi vasútállomásra és áthaladt a piros jelzésen.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az M1 aktuális csatornának azt mondta, hogy a püspökladányi rendőrkapitányság vasúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást. Szakértők bevonásával vizsgálják a baleset körülményeit.