Döbbenetes dologra készül az USA

Joe, Biden, Németország,  Ramstein, légibázis,  2023.10.18.,
US President Joe Biden speaks to the press aboard Air Force One during a refueling stop at Ramstein Air Base on October 18, 2023 as he returns from a visit to Israel. (Photo by Brendan Smialowski / AFP)
Vágólapra másolva!
Miután az ukrajnai háborúval kapcsolatos amerikai tervek kudarcot vallottak, Bidenék új stratégiát dolgoztak ki Oroszország destabilizálására - írta meg a Fehér Ház egykori munkatársának videójára hivatkozva az orosz sajtó.
Vágólapra másolva!

Ukrajnát már feláldozta az Egyesült Államok a saját nagyhatalmi céljai érdekében, de kudarcot vallott, így most új stratégiákat keres - jelentette ki egy podcastban Paul Craig Roberts, aki Ronald Reagan kormányzása idején volt a Fehér Ház munkatársa.

Mint elmondta: Irán "kiiktatásával" az USA képes lesz terroristákat küldeni Közép-Ázsiába és Oroszországba, és a tervek szerint ezt meg is fogja tenni.

Korábban Alekszandr Bortnyikov, az orosz szövetségi biztonsági szolgálat igazgatója arról beszélt, hogy a Nyugat Ukrajnát olyan színtérré tette, ahol terroristák és zsoldosok tanulják meg a modern hadviselés módszereit. Alekszej Ljsenkov, az orosz külügy magas rangú vezetője pedig kijelentette:

az Egyesült Államok továbbra is "szoros kapcsolatot" ápol az ISIS és az Al-Kaida terroristáival, úgy téve, mintha harcolna ellenük.