Meghalt Csomós Mari

CSOMÓS Mari FOTÓ KÉPKIVÁGÁS Közéleti személyiség foglalkozása laza arckép, portré SZEMÉLY színész színésznő
Budapest, 2017. március 27. Csomós Mari, a nemzet színésze a budapesti Radnóti Színház öltözőjében 2017. március 27-én. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt, érdemes művészt délután választották a nemzet színészének a február 26-án elhunyt Berek Kati helyére. MTI Fotó: Kallos Bea
Vágólapra másolva!
80 éves korában halt meg Csomós Mari, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, a Nemzet Színésze. Halálhírét a Radnóti Színház tudatta a közösségi oldalán.
Vágólapra másolva!

A Radnóti Színház szombat este tudatta a hivatalos közösségi oldalán a tragikus hírt, hogy hosszas betegség után meghalt a Nemzet Színésze, Csomós Mari. A színművésznőtől a bejegyzésben egy jelenettel búcsúztak.

Budapest, 1968. június 20. Csomós Mari a veszprémi Petőfi Színház színművésznője. MTI Fotó: Friedmann Endre Forrás: MTI/Friedmann Endre

Hát... ezt a napot választotta a távozásra. Ebben az előadásban lépett utoljára színpadra a nagymama, Nazira szerepében.
Ma mindannyian máshogy játszunk majd, ott leszel velünk nehéz szívünkben a színpadon, és ott maradsz a lelkünkben örökre.
Született művész és színésznő volt, még nem tudjuk, mit kezdünk e tátongó hiánnyal.
Szeretett társulata most csak csendesen búcsúzik tőle, vigaszul a te mondataidat idézzük.

- írták bejegyzésükben.