Világrekorder lehet a 44 éve alakult magyar zenekar

Gidófalvy Attila
Budapest, 2011. április 21. Gidófalvy Attila (b), Kiss Zoltán Zéro (b2), Kocsándi Miklós (b3), Szigeti Ferenc (j2) és Takáts Tamás, a turnényitó koncertjére készülő Karthago együttes tagjai a GitárPont Café-ban tartott próbájukon. MTI Fotó: Kollányi Péter
Vágólapra másolva!
44 éve változatlan felállásban zenél a Karthago, ami szerintük világrekord. A magyar rekordot már hivatalosan is ők tartják, nemrég pedig a Guinnes-bizottsággal is felvették a kapcsolatot.
Vágólapra másolva!

A Karthago már tavaly megkapta a Magyar Rekord Egyesület elismerését, miután 1979 óta változatlan felállásban zenélnek – így kiérdemelték a leghosszabb ideje változatlan tagösszetétellel működő magyar könnyűzenei együttes címét.

A Karthago 2011-ben Forrás: MTI/Kollányi Péter

"44 éve zenélünk változatlan felállásban, amitől még néha az én szemem is könnyes lesz. De nemcsak ez a nagy dolog, hanem az, hogy

Így volt, amikor Gidót műtötték, és amikor Takáts Tamás került kórházba. De nem elégszünk meg a magyar rekorddal, beadtam a londoni Guiness-társaságnak a kérelmet, annyit írtak vissza, hogy ez hosszú művelet lesz. Sebaj, remélem még azért megérjük!" – mondta most a Borsnak Szigeti Ferenc, aki Gidófalvy Attila és Takáts Tamás mellett Kiss Zoltán Zéróval és Kocsándi Miklóssal zenél a Karthagóban.